Projekat “EkoLog”

Projekat “EkoLog”, na internet adresi www.el.rs, predstavlja interaktivnu platformu koja ukazuje na probleme zagađivanja životne sredine i odgovornosti nadležnih institucija i omogućava svima da se uključe u mapiranje i diskusiju o ekološkim problemima koji ih muče.

EkoLog omogućava pojedincima i udruženjima da na jednostavan način geografski mapiraju i dokumentuju potencijalne i postojeće ekološke probleme, detaljnije odrede njihov karakter i svrstaju ih u jednu od ponuđenih kategorija. Svaki korisnik može i da komentariše i postavlja snimke i linkove o već postojećim unosima.

U okviru promocije projekta EkoLog, koja će se održati u nedelju 3. jula od 19 časova u zgradi nekadašnjeg ”Inex Filma”, biće održana prezentacija projekta, a zatim će svako od zainteresovanih moći odmah da isproba korišćenje softvera i postavi pitanja članovima tima EkoLog.

@ Inex Film

Prostor bivšeg “Inex Filma” u kojem će se pored ostalih aktivnosti održati i ovaj sastanak je trenutno u procesu revitalizacije i istraživanja održive namene od strane omladinskih grupa i pojedinaca. Inicijativa za “reciklažu” napuštenog i devastiranog objekta je motivisana potrebom za prostorom za rad i kulturnu produkciju mladih koji pored sopstvenog znanja i volje uglavnom ne raspoložu drugim resursima. Uspeh ove inicijative kao i uspeh EkoLog mape ekoloških zagađenja se zasniva na svesnim pojedinacima, odgovornim prema svojoj sredini, koji se udružuju da bi rešili zajedničke probleme.

O EkoLogu

EkoLog je pokrenla grupa mladih ljudi koji uviđaju neiskorišćene mogućnosti Interneta u naporima da se evidentiraju i aktuelizuju ekološki problemi u Srbiji i uspostavi odgovorniji i aktivniji odnos građana i vlasti prema sopstvenoj okolini. EkoLog tim nema prostorije, njegovi članovi žive u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, a mreža saradnika se širi. Projekat podržava Fond za otvoreno društvo Srbija.

 

Za više informacija:

Marko Radovanac

PR projekta EkoLog 064/221-91-79

radovanac_marko@yahoo.com

info@el.rs

www.el.rs

I na netu i na zemlji!

 

 

 

You may also like...