Ambasadori životne sredine u Kragujevcu

Delegacija Ambasadora životne sredine posetila je Kragujevac. Tom povodom održan je svečani prijem u Skupštini grada gde su predstavnicima kragujevačkih ekoloških udruženja prezentovali svoj dosadašnji rad.

Delegacija Ambasadora životne sredine u Kragujevcu

Ambasadori životne sredine kao neprofitna organizacija, kroz projekte pružaju konsultanske i ekspertske usluge iz različitih oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine. O budućoj sardnji grada Kragujevca i Ambasadora životne sredine , govorila je generalni sekretar Aleksandra Knez – Milojković, koja je istakla značaj razmene resursa i informacija u cilju pripremanja projekata kako bi učinila dostupnim što više sredstava iz fondova Evropske unije.

  • Kragujevac je grad koji ozbiljno misli o životnoj sredini i kvalitetu života građana, a Ambasadori životne sredine su organiizacija koja je

    O budućoj sardnji grada Kragujevca i Ambasadora životne sredine , govorila je generalni sekretar Aleksandra Knez – Milojković,

    O budućoj sardnji grada Kragujevca i Ambasadora životne sredine , govorila je generalni sekretar Aleksandra Knez – Milojković,

    jedina u regionu akreditovana programom UN da se bavi zaštitom životne sredine ne samo na lokalnom nego i na globalnom nivou, ističe Aleksandra Knez – Milojković. Ono što nas čeka u procesu pristupanja EU su upravo velike i korenite promene – dodaje ona i veliki zadaci u dostizanju ekoloških standarda, to je sve ono što se tiče čistog vazduha, vode, bezbedne hrane, tretiranja otpada. Ali bez obzira što još nismo članice EU ne treba da dozvolimo uvoz prljavih tehnologija. Zato je potrebno, kada je u pitanju životna sredina, uključiti građane u proces donošenja odluka – kaže Aleksandra Knez Milojković.

Ambasadori životne sredine su jedna od najrelevantnijih ekoloških organizacija u Srbiji, zato je veoma bitno da grad uspostavi čvršću saradnju sa njima, kako bi vremenom razvili programe koji bi bili vezani za region Šumadije, a Kragujevac u oblasti životne sredine postao regionalni centar.

  • Grad ima nameru da uspostavi značajnu saradnju sa ovom nevladinom organizacijom, a jedna od tih biće, prema rečima Srđana Matovića, člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine, edukacija volontera u Ekološkom centru, kako bi stekli znanja i veštinu pisanja projekata, na koji način da uspostave bolju saradnju sa fondacijama. Nadam se da ćemo u saradnji sa Ambasadorima, konkurisati za sredstva Evropske unije iz oblasti zaštite životne sredine kako bi uspostavili bolje partnerstvo na lokalnom nivou – dodaje on.

Predstavnici Ambasadora životne sredine govorili su o značaju regionalne saradnje u oblasti životne sredine, a prisutni su mogli da pogledaju i prezentaciju njihovih ideja. Njihov zadatak je, između ostalog, da daju direktna znanja i veštine mladim ljudima, od toga kako se pišu projekti i šta je to što je neophodno da jedna zajednica ima kada su u pitanju teme vezane za životnu sredinu.

Ambasadori životne sredine su jedna od najrelevantnijih ekoloških organizacija u Srbiji

You may also like...