ENERGIJA ZA BUDUĆNOST POČINJE DANAS

energija-za-buducnost

Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije u saradnji sa OEBS-om i Istraživačkom stanicom Petnica 8. decembra u sali Protokola SIV-a 3 organizuje, Ceremoniju proglašenja pobednika učeničkog konkursa o energetskoj efikasnosti. Tim povodom, Istraživačkoj stanici Petnica iz Valjeva Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije dodeliće posebno priznanje za značajan doprinos misiji unapređenja energetske efikasnosti u Srbiji. Među najboljim projektima nevladinih organizacija koje je Agencija sufinansirala ove godine, po svom inovativnom pristupu obuci i obrazovanju u oblasti energetske efikasnosti i održivog razvoja, istakao se projekat Petnice “Energija za budućnost 2009.”. Ovaj program obuhvatio je 700 polaznika srednjih i 60 polaznika osnovnih škola, ali i njihove nastavnike.

PetnicaPočetkom 2009. godine Petnica je pokrenula inicijativu za prilagođavanje nastavnog programa i programa opšteg obrazovanja u Srbiji potrebama, jednog energetski efikasnijeg društva, koje će zahtevati sasvim nove profile stručnjaka. Uz finansijsku podršku Agencije za energetsku efikasnost i OEBS-a, koji su prepoznali značaj ovog projekta i sufinansirali novi program obuke, veliki broj srednjoškolaca i nastavnika iz Srbije dokazao je, da je preokret u formalnom i neformalnom obrazovanju i u Srbiji moguć već danas. I dok lideri 192 zemlje raspravljaju o klimatskim promenama na Međunarodnoj konferenciji u Kopenhagenu, predstavnici misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije dodeliće pobedicima učeničkog konkursa nagrade za najbolje napisani esej na temu energetske efikasnosti.

Ceremoniji proglašenja pobednika učeničkog konkursa prisustvovaće gđa Darinka Radojević, rukovodilac grupe za održivi razvoj u Kabinetu potpredsednika Vlade Republike Srbije za evropske integracije, predstavnici resornih ministarstava, mreže Evropske organizacije studenata iz Brisela i Beograda i mnogi drugi.

Pogledajte spisak nagradjenih učenika i nastavnika: SPISAK_NAGRADJENIH_20.doc

You may also like...