Globalni izazovi, lokalna rešenja!

CSR forum, 12. marta na Fakultetu za primenjenu ekologiju – Futura. Međunarodna studentska organizacija AIESEC četvrtu godinu za redom, organizuje CSR forum, 12. marta na Fakultetu za primenjenu ekologiju – Futura.
CSR forum je projekat koji se bavi jednim od najvećih problema današnjice, degradacijom životne sredine, njenim zagađenjem i eksploatisanjem, kao i uopšteno društvenim problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo u našem okruženju. Sa ciljem uključivanja mladih i stvaranja bolje sredine za buduće generacije vršiće se edukacija studenata sa svih fakulteta o društveno odgovornom ponašanju u ličnoj i poslovnoj kulturi.

Ova studentska organizacija smatra da kroz podizanje svesti o ovakvim temama i angažovanjem mladih ljudi da se uključe u ova pitanja podstiču očuvanje naše okoline kako bi sledećim generacijama ostavili zdravu planetu.

Značaj ovog projekta se ogleda upravo u uticaju koji on može izvršiti na društvo i pozitivne promene koje može doneti. Uz pomoć društveno odgovornih kompanija, nevladinih organizacija i svih onih spremnih na saradnju se mnogo toga može učiniti i mladi se mogu pokrenuti na razmišljanje i na akcije koje će doprineti poboljšanju uslova i životnog okruženja. Partneri projekta imaju ulogu u edukovanju studenata o odgovornom ponašanju i poslovanju, kao i da predstave koliko način na koji živimo i radimo utiče na životnu sredinu.

agenda, pozadina svih akreditacija

Svakog dana sve više uništavamo našu planetu eksploatisanjem resursa bez imalo razmišljanja o posledicama na prirodu i okolinu. Uvek treba da se zapitamo, ako ne budemo pazili sami na svoju okolinu, ko će? Mi verujemo da ako pazimo na našu planetu, time pazimo i na sebe. Mnogi bi rekli da je to pitanje samo ekologije i očuvanja prirode, ali sve ovo obuhvata niz društvenih problema sa kojima se suočavamo svaki dan. Ponekad je potrebno da nas neko usmeri i podseti na stvari koje su nam već poznate, a koje nenamerno zanemarujemo. Da bismo lepo živeli, bitno je da naša životna sredina bude uredna i sigurna.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

You may also like...