I ove godine ”Veliko spremanje Srbije”

U okviru akcije „Očistimo Srbiju“, u subotu 4. juna, u saradnji sa lokalnim samoupravama i ove godine organizuje se „VELIKO SPREMANJE SRBIJE“, radnu akciju čišćenja otpada na teritoriji čitave naše zemlje.

Svetski dan zaštite životne sredine (5.jun) odličan je povod da svako od nas da svoj lični doprinos čistijoj Srbiji i čistijoj planeti, ali i još jedna prilika da se naša zemlja velikim odzivom predstavi u najboljem svetlu, jer je 2011. god. proglašena godinom volontiranja u celom svetu.

Prošle godine rezultat je bio impresivan. U Velikom spremanju Srbije, u jednom danu, učestvovalo je 208.439 građana Srbije i očišćeno je preko 100 000 m³ otpada, sa 3849 lokacija.

Ove godine svako od nas ima priliku da izabere lokaciju koja će se čistiti. Na sajtu www.ocistimosrbiju.rs, na interaktivnoj mapi možete da obeležite tačnu lokaciju i postavite fotografije. Podatak se automatski prosleđuje nadležnoj opštini i organizuje se čišćenje.

Promoteri akcije su Novak Đoković i volonteri koji učestvuju u organizaciji Velikog spremanja Srbije. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja zahvalno je na njihovoj pomoći i poziva sve druge da im se priduže: privredna društva, škole, udruženja, organicacije, građani. Pozeban značaj za uspeh Velikog spremanja Srbije imaju i mediji koji su uvek podržavali ovakve akcije.

httpv://www.youtube.com/watch?v=GEGy0_0SNqE&feature=player_embedded

 

You may also like...