Kampanja sakupljanja starih baterija- Budi OK!

sakupljanje starih baterijaUdruženje građana ”PLANT” u Nišu uz podršku Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije, Regionalnog centra za obrazovanje u Nišu, Gradske opštine Medijana, medijske EKOpolis mreže, realizovaće ekološki projekat ”Budi OK!”. Poziv učenicima osnovnih škola u Regionu da učestvuju u ovoj aktivnosti, upućen je na konferenciji za novinare, koja je tim povodom održana u Regionalnom centru za obrazovanje.

  • Cilj projekta ”Budi OK!” je razvijanje ekološke svesti i širenje znanja o potrebi zaštite životne sredine školske omladine u Nišavskom regionu, a sve to – prema rečima dr Dragane Vukadinović, predsednice Udruženja Plant, kroz poboljšano informisanje i promociju organizovanog sakupljanja starih baterija.

odlaganje starih baterijaProjektnim aktivnostima sakupljanja starih baterija, koje organizuje udruženje „Plant” biće obuhvaćeno 47 osnovnih škola Nišavskog upravnog okruga. Škole će dobiti trodelne flajere sa rasporedom časova za sve učenike od prvog do osmog razreda, plastične kutije za odlaganje starih baterija i promotivne plakate za najavu akcije sakupljanja starih baterija koja je, po rečima organizatora planirana za prvu polovinu decembra 2010 godine.

  • To mogu da budu jednodnevne akcije ili akcije od nekoliko dana – ističe profesor Andrijan Tasić, stručni konsultant projekta. Akcija sakupljanja starih baterija bice promovisana i u okviru multimedijalnog programa Stop klimatskim promenama, koji ce se odrzati u Nisu od 2-5.decembra u Evropskom kutku.

Predstavnici PLANT-a i firme SET –Strategija ekoloske trgovine (koja ima dozvolu za sakupljanje i reciklažu ovog opasnog otpada), najboljem pojedincu u školi, đaku koji je doneo najveći broj baterija, pokloniće USB (flesh memoriju) a najuspešnijem pojedincu akcije pokloniće kućni bioskop.

INFOekopolis

ekopolisnet@gmail.com

You may also like...