Praćenje otkupa merkantilne pšenice u kampanji 2010. godine

Aktivnosti koje sprovodi poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede po pitanju kontrole i praćenja otkupa merkantilne pšenice roda 2010. godine daju prve pozitivne rezultate u svom preventivnom delovanju.

jedna je trula

Na otkupnim mestima, kojih je registrovano blizu 240, ostvareno je prisustvo 22. angažovane poljoprivredne savetodavne službe koje su izvšile 992 kontrole, dok je poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata izvršila 311 kontrola kod skladištara. Na osnovu paralelno uporedivih uzoraka, konstatovano je da su razlike između utvrđenih vrednosti kvaliteta od strane kontrolnih kuća i poljoprivrednih stručnih službi zanemarljive, odnosno konstatovano je da proizvođači nisu bili na šteti.

Ovim putem pozivamo sva lica koja smatraju da su oštećena, koja imaju primedbe, reklamacije ili su primetili neku nepravilnost prilikom otkupa, da se obrate poljoprivrednoj inspekciji Generalnog inspektorata na sledeće telefone: 064/ 8818 631 ; 064/ 8818 621 ; 064/ 8818 438.

Kontrola otkupnih mesta se vrši u cilju provere određivanja kvaliteta na prijemnim mestima od strane kontrolnih kuća koje su angažovali skladištari i samih skladištara, tako da poljoprivredna inspekcija Generalnog inspektorata nastavlja sa praćenjem otkupa merkantilne pšenice u kampanji 2010. godine prema uspostavljenom modelu dežurstva i koordinacije rada.

You may also like...