Prezentacija rezultata rada Generalnog inspektorata

Povodom prezentacije rezultata rada inspekcijskih službi u okviru Generalnog inspektorata u prethodnoj godini, direktor Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dušan Pajkić sa svojim saradnicima, održao je konferenciju za medije.

Cilj Generalnog inspektorata je da se uspostavi efikasnije, brže i profesionalnije delovanje inspekcije uz novi pristup radu i organizaciji rada inspekcijskih službi uvođenjem tri principa funkcionisanja: savetodavna, preventivna i kontrolna funkcija inspekcije.

kontrola đubriva kod proizvođačakontrola voća i povrćaPoljoprivredni i fitosanitarni inspektori izvršili su ukupno 167.425 kontrola i podneli 6.409 prekršajnih prijava. Van prometa stavljeno je 250 tona poljoprivrednih proizvoda, 250.000 litara vina, rakije, piva, alkoholnih, bezalkoholnih pića i mineralne vode, 430.000 kilograma semena, 1.600.000 komada sadnog materijala, 52.000 kilograma i 3.500 litara pesticida. Granična fitosanitarna inspekcija je van prometa stavila 940 tona poljoprivrednih proizvoda, kao i 1.800 komada saksijskog i rezanog cveća.

Šumska i lovna inspekcija je u toku prošle godine podnela preko 350 prekršajnih, krivičnih i prijava za privredni prestup, dok je vodoprivredna inspekcija izvršila 4.468 inspekcijskih kontrola i podnela 364 prekršajnih prijava.

vodoprivredna inspekcija

Tokom 2009. godine, kao rezultat rada inspekcija u okviru Generalnog inspektorata u preventivnom delovanju, redovnim i akcijskim kontrolama, broj kaznenih mera se smanjuje, što pokazuje sve veću usklađenost proizvodnje, kvaliteta i bezbednosti proizvoda sa zakonskim zahtevima.

You may also like...