Green Magazine – prvi besplatni ekološki magazin

green magazine - naslovna stranaFuture Media je izdala prvi broj besplatnog magazina koji se bavi aktuelnim temama iz oblasti zaštite životne sredine – Green Magazine. Magazin je nastao kao ideja Future Media tima, uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i poslovne zajednice koji su shvatili da samo udruženim naporima mogu da pristupe rešavanju rastućih ekoloških problema u Srbiji i koji imaju zajednički cilj – podizanje svesti o neophodnosti očuvanja životne sredine.

Misija Green Magazine je da kod što većeg broja pojedinaca i institucija u Srbiji razvije svest o globalnim i lokalnim posledicama zagađivanja planete i da ukaže na neophodnost ličnog angažovanja kako bi se te posledice sprečile, predupredile i umanjile.

Green Magazine je besplatan magazin, a tiraž od 20.000 primeraka će se podeliti kroz fakultete koji u svom nastavnom programu imaju predmete koji se bave zaštitom životne sredine, poslovne i tržne centre, pojedina ministarstva, organe lokalne samouprave, knjižare Delfi i kroz direktnu poštu predstavnicima kompanija, stručne javnosti i istaknutim pojedincima.

Green Magazine će izlaziti dvomesečno, a njegov fokus će biti na temama aktuelnim u Srbiji i regionu, kao što su reciklaža, voda, energija, navike. Cilj magazina je dobrovoljna kontrola i smanjenje različitih vrsta zagađenja kroz edukaciju čitalaca i približavanje novih pojmova sa kojima se susrećemo kada je zaštita životne sredine u pitanju, kao i stvaranje klime za donošenje i unapređenje ekološkog zakonodavstva i lokalnih propisa koje je neophodno uskladiti sa evropskim. Magazin će promovisati i uvođenje novih tehnologija i alternativnih izvora energije i efikasniju upotrebu postojećih energetskih resursa, koji će dovesti do novih investicija, ulaganja u privredu i voditi do novih radnih mesta.

Prvi broj istražuje koliko je Srbija „zelena“, donosi razgovore sa Oliverom Dulićem, ministrom za životnu sredinu i prostorno planiranje, Rebekom Božović, generalnim sekretarom Sekopaka, Rambom Amadeusom, umetnikom i ekologom. Green Magazin otkriva šta je to karbonski otisak i kako ga neutralizovati, dokle se stiglo sa akcijom „Očistimo Srbiju“, ima li reciklaža alternativu, da li su vode u Srbiji dovoljno iskorišćen potencijal i zašto je alternativna energija budućnost. Magazin donosi ekološku destinaciju u srcu Srbije, novosti iz sveta mode, kulture i zdravog života.

Green Magazine je u skladu sa svojim sloganom „Prirodno. I tačka.“ štampan na ekološki ispravnom papiru.

You may also like...