Hajde da rastemo zajedno

Kompanija Fiat Automobili Srbija u Kragujevcu je počela veliku kampanju za zaštitu životne sredine pod nazivom ’’Hajde da rastemo zajedno’’. Ona će biti sprovedena od februara do juna u saradnji sa više od 20 kragujevačkih osnovnih škola.

početak kampanje ’’Hajde da rastemo zajedno’’

 

  • Kompanija Fijat dolaskom u Srbiju postavila je jasne ciljeve, među kojima je jedan od najznačajnijih da proces rada bude u skladu sa zaštitom životne sredine, kako bi se vodilo računa o prirodi – rekao je Frančesko Čanča, direktor Fabrike FAS-a u zgradi Gradske uprave, gde je zvanično obeležen početak kampanje ’’Hajde da rastemo zajedno’’.

Tom prilikom predstavljeni su motivi za pokretanje ove akcije kao i glavne aktivnosti. Kako je rečeno ona će biti sprovedena u pet faza, a među đacima biće izabrani i ambasadori životne sredine.

planirano je i sađenje drveća u dvorištima osnovnih škola, kao i likovni konkurs

  • Prva faza počinje u školama gde ćemo podeliti kante za odvajanje otpada za recikliranje, a radićemo sa decom četvrtog razreda osnovne škole, druga faza započinje u aprilu kada ćemo organizovati razne radionice na temu zaštite životne sredine, a biće održane u školama i FAS fabrici – istakao je Frančesko Čanča, direktor Fabrike FAS-a . Treća faza je da putem naših uobičajenih aktivnosti koje radimo u toku dana, a da deca nisu toga svesna kao što su paljenje i gašenje svetla, čuvanje vode i odvajanje smeća u okviru kuće, učiti decu kako da pozitivno utiču na životnu sredinu – rekao je Frančesko Čanča.

U okviru ove kampanje planirano je i sađenje drveća u dvorištima osnovnih škola, kao i likovni konkurs. Završni događaj biće 5 juna, na Dan planete zemlje, kada će biti nagrađeno pet najboljih radova na konkursu. Ovo nije jedini projekat koji Fiat Automobili Srbije rade sa školama. U toku je projekat o bezbednosti na radu, koji se sprovodi sa srednjim školama.

planirano je i sađenje drveća u dvorištima osnovnih škola, kao i likovni konkurs

  • Fiat u Kragujevcu je izabrao zaštitu životne sredine, tako da desetogodišnji učenici imaju priliku da posete Fiat i da na licu mesta mogu da vide da je ova kompanija u okruženju kao jedan veliki park – rekao je Dragoslav Milošević član Gradskog veća.

Fiat je jedan od svetskih proizvođača automobila koji je najefikasnije odgovorio potrebi da se smanji štetni uticaj saobraćaja na životnu sredinu. Cilj Fijata je poslovanje u skladu sa zaštitom životne sredine, kako bi se zaštitile buduće generacije.

You may also like...