Plaketa za istraživačke aktivnosti

Centar za grejanje, klimatizaciju i solarnu energiju i Laboratorije za termodinamiku i termotehniku na Fakultetu inženjerskih nauka za poseban doprinos u struci dobili su plaketu Društva za grejanje, hlađenje i klimatizaciju i medalju Časopisa KGH.

medalja Časopisa KGHU organizaciji Društva za grejanje, hlađenje i klimatizaciju i Saveza mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije, održana je Međunarodna konferencija iz ove oblasti. Jedna od inicijativa koja se brižljivo neguje svake godine je i dodeljivanje plakete i medalje za posebne doprinose u struci. U znak priznanja za izvanredan doprinos Centar za grejanje, klimatizaciju i solarnu energiju i Laboratorije za termodinamiku i termotehniku na Fakultetu inženjerskih nauka dobili su plaketu Društva za grejanje, hlađenje i klimatizaciju i medalju Časopisa KGH.

Dr Milorad Bojić

  • U poslednjih pet godina naš istraživački Centar i Laboratorija za termodinamiku i termotehniku je veoma aktivan u istraživanjima, imamo veliki broj objavljenih radova, pa je to bio i povod da dobijemo plaketu i medalju zbog svojih istraživačkih aktivnosti – rekao je prof. Dr Milorad Bojić sa Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Centar za grejanje, klimatizaciju i solarnu energiju i Laboratorije za termodinamiku i termotehniku na Fakultetu inženjerskih nauka dobili su plaketu Društva za grejanje, hlađenje i klimatizaciju Saradnici Centra izložili su 6 radova iz projekta ’’Razvoj srpske kuće neto nulte potrošnje energije’’. Inače ova manifestacija već godinama okuplja veliki broj mašinskih inženjera iz zemlje. Oni imaju mogućnost da se na jednom mestu upoznaju sa novim svetskih trendovima, novim tehničkim rešenjima i proizvodima. Osnovne tematske oblasti su iz tehnike grejanja, hlađenja, ventilacija i klimatizacije, a poseban akcenat se daje aktuelnoj problematici koja se poslednjih godina naročito odnosi na racionalno korišćenje energije, očuvanje životne sredine i na obnovljive izvore energije.

You may also like...