Cvetni vrtovi FLORE EKSPRES

Flora ekspres je preduzeće iz Beograda sa sedištem u Borči, koje se već deset godina bavi prodajom sadnica baštenskih vrsta, sertifikovanih sadnica voća, ruža, lukovica, semena cveća, prihrane kao i opreme za hobiste i baštovane. Osnovna delatnosti im je kataloška prodaja, pa zainteresovani mogu cveće kupiti u objektu maloprodaje koji se nalazi u Borči, Put za crvenku 15. Katalozi su potpuno besplatni i šalju se na adrese svih zainteresovanih, a poručenu robu dostavljaju na kućnu adresu. Sadni materijal je pretežno uvežen iz Holandije ali takođe u ponudi imaju i vrste koje su gajene kod proverenih domaćih proizvođača, a jedan deo se proizvodi i u njihovom rasadniku.

Flora ekspres je preduzeće iz Beograda sa sedištem u Borči

U vrtnom centru Flore ekspres može se naći veliki izbor sadnica za vaš vrt, ali i savet kako da prihranite i orežete svoju biljku, kao i koje su popularne i tražene vrste pogodne za dvorište i manje vrtove.

  • Deni Marković inženjer pejzažne arhitekture u Flora Ekspresu
  • Prilikom odabira vrsta biljaka koje ćete gajiti u svom dvorištu jako je bitno kakve uslove staništa biljka zahteva, kvalitet zemljišta, jer u slučaju da biljci ne zadovoljite te osnovne potrebe ona trpi određeni šok. Potrebno je obezbediti određeno zemljište, temperaturu vazduha, količinu sunčeve svetlosti, a određene vrste imaju specifične zahteve po pitanju kvaliteta zemljišta kao što su rododendron, kamelija jer zahtevaju kiseliju reakciju zemljišnog supstrata – rekla je Deni Marković inženjer pejzažne arhitekture u Flora Ekspresu. Potrebno je obezbediti i hranljive materije kao što su azot, fosfor i kalijum, a u zavisnosti u kojoj se fazi razvoja biljka nalazi imaće i različite potrebe za tim hranljivim materijama. Gvožđa, natrijuma, mangana, cinka u zemljištu se nalazi u dovoljnim količinama i zadovoljavaju osnovne potrebe većine vrsta – istakla je ona.

 

vrtni centar Flore ekspres

Večita dilema je kako biljku pravilno zaliti i koje količine vode su joj potrebne, ali recept za to ne postoji. Količina vode koju biljka potroši zavisi od dimenzije biljaka, vremenskih uslova, relativne vlažnosti vazduha, supstrata, kvaliteta zemljišta. Ipak postoji pravilo kojim se rukovode baštovani kada treba biljku zaliti, a to je kada se površinski sloj u dubini od 2 do 3 cm prosuši.

Padajuće  grane mogu se puštaju do zemlje ili se pak seći na željenu  dužinuprodaja sadnica baštenskih vrsta

Kada je reč o sadnji voća, kontejnerske sadnice voća mogu se saditi u bilo koje doba godina, dok je ostale najbolje saditi u jesen ili rano proleće, jer se tako sadnicama daje dovoljno vremena da se prime i ostvare vezu između korenovog sistema i podloge.

banner_katalog_februar_2014

  • Sve do proleća zemljište ima optimalnu vlažnost što je veoma bitan uslov za dobar prijem sadnica. Sadnice po prijemu, ako se ne sade odmah, treba čuvati na prohladnom i senovitom mestu, ili ih utrapiti. Pre sadnje korenove žile, ako su povređene ili sasušene, treba skratiti na 22 cm. Kalem treba da viri dva prsta iznad zemlje. Preporuka je da se sa severne strane postavi kolac koji ne dodiruje sadnicu i poveže –objašnjava Deni Marković.

Današnji brz tempo života ostavlja nam sve manje vremena da vreme provedemo u prirodi, zato se potrudite da stvorite urbanu prirodu, i nabavite ovako lepe sadnice za vaš vrt u Flora Ekspresu.

Telefoni:
(+381) 11 2960042
(+381) 11 2960989

(+381) 11 2980386
(+381) 11 6301803
(+381) 11 6301804

www.floraekspres.rs

porudzbina@floraekspres.rs

You may also like...