Provedite prve hladne dane u toploj atmosferi Prirodnjačkog centra

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu ove jeseni, obradovao je svoje posetioce novim ambijentom za opuštanje i uživanje. Okruženi dinosaurusima, ušuškani u toplom internet kafeu posetioci nakon obilaska izložbi mogu se opustiti u novom kutku našeg Centra.

  • U zgradi Prirodnjačkog centra se nalazi osam ozbiljnih izložbi, kao što su izložba minerala, paleontološke izložbe, naši posetioci mogu da vide kako se razvijao ljudski život i svet kroz praistoriju. Većina su naše originalne izložbe iako su u pitanju replike dinosaurusa, one su postavljene na naučnoj osnovi. Postoje i originali u našim muzejskim postavkama, mislim na izložbe stena i minerala. Zato smo postali popularna destinacija za sve škole Srbije i regiona. Kao dokaz da radimo dobru stvar za nauku, možemo da se pohvalimo jednim peharom sa Novosadskog sajma turizma koji smo nedavno dobili za dobar rad u naučnom turizmu Srbije – ističe dr Sanja Đurđević, direktor Prirodnjačkog centra Srbije, Svilajnac.

Radno vreme Centra je svakoga dana od 10:00 do 18:00 časova, posetiocima su na raspolaganju vodiči, koji ih sprovode kroz izložbe krećući se od Geološkog vremeplova, preko stena i minerala do centralne izložbe Skeleta dinosaurusa. Puno novih informacija, zanimljivosti i edukativnog sadržaja naći ćete prateći stope dinosaurusa. Meteoriti, Biodiverzitet i Geodiverzitet Srbije, Mamut Kika i Bioarheologija Đerdapa samo su neke od izložbi koje možete pogledati u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu.

S obzirom na sve hladnije dane Prirodnjački centar prilagodio je svoju ponudu i omogućio posetiocima da i u zimskim danima uživaju u druženju sa dinosaurusima, te je za najmlađe opremljena nova i moderna igraonica, koja se nalazi u samom muzeju, na koju se nadovezuje kafić.

Prirodnjački centar Srbije kao jedinstvena institucija  na ovim prostorima, jednako je atraktivna posetiocima u svim godišnjim dobima.  Ove jeseni za grupne posete u toku je akcija kojom se promoviše novouređeni prostor.

Destinacija za sve škole i vrtiće Srbije i regiona

Specijalna ponuda koja traje do 25. Decembra – jedna karta – jedan napitak! Uz kupljenu kartu će naše posetioce dočekati besplatan topli napitak (čaj ili domaća kafa) u ovim hladnim danima u znak dobrodošlice, a potom će vas naši stručni vodiči povesti kroz izložbe.

Sadržaj, aktuelnosti i novine Prirodnjačkog centra Srbije možete pratiti na profilima društvenih mreža instagram i facebook, kao i na sajtu www.prirodnjackicentar.rs

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 035/88-14-001 i 035/88-14-000
Ili e-mailom info@prirodnjackicentar.rs  i prirodnjackicentarsrbije@gmail.com

You may also like...