CEOOR u manifestaciji Oktobar u Kragujevcu

U Politehničkoj školi se i ove godine tradicionalno održala manifestacija Oktobar u Kragujevcu. Učenici iz Bitolja, Skoplja, Ljubljane, Užica i Subotice proveli su tri dana u našem gradu i prilikom te posete prisustvovali Velikom školskom času. Tom prilikom učestvovali su u različitim radionicama, a jedna od njih je održana 20-og oktobra, i bila je posvećena Klimatskim promenama. Radionicu su vodili clanovi Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, a gost predavač bio je Dragan Marinković , šef Službe za zaštitu životne sredine.

[singlepic id=354 w=320 h=240 float=center]

Radionica je imala kreativni karakter i kroz zajednički rad gostiju i domaćina, učenika Politehničke škole iz Kragujevca imala je za cilj da proširi znanje o klimatskim promenama.

[singlepic id=361 w=320 h=240 float=center]

Na pitanje koliko znaju o klimatskim promenama, pokušali su da odgovore učenici inače gosti Politehničke škole, a to je bio i početak radionice. Iz njihovih odgovora videlo se da im je tema poznata, ali anketa koja je sprovedena pokazala je da ne raspolažu potpunim znanjem.

[singlepic id=357 w=320 h=240 float=center]

Gost predavač, Dragan Marinković, govorio je o klimatskim promenama, a predavanje je pratila prezentacija koja je pružila neke nove informacije vezane za tu temu.

Na samom kraju gosti su pokazali šta su naučili tako što su crtali i ispisivali poruke vezane za prethodno predavanje. O uspehu same radionice svedoče, kreativne i konkretne poruke koje su gosti predstavili, među kojima je i ’’Zemlja odbrojava’’.

[nggallery id=31]

You may also like...