Ekološka istina – Eco-Ist’14

Univerzitet u Beogradu Tehnički fakultet u Boru, organizator je ovogodišnjeg XXII Medunarodne konferencije “Ekološka istina” – Eco-Ist’14, koja ce se održati od 10. – 13. Juna, u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru kod Bora. Glavne teme skupa biće zaštita i očuvanje prirodnih vrednosti, tehnologije, reciklaža otpada i zaštita okoline, očuvanje zemljišta i vode, energetska efikasnost, okolina i klima, ishrana i zdravlje. Govoriće se se takođe i o poljoprivredi, urbanoj ekologiji, vodosnabdevanju i zaštiti voda, ekološkom menadžmentu, proceni uticaja rizika na okolinu, ekološka etika i obrazovanje. Na konferenciji biće reći i o eko turizmu i održivom razvoju, vanrednim ekološkim situacijama i preventivnoj medicine i ekologiji. Rad konferencije će proteći kroz plenarna predavanja i rad po sekcijama.

Medunarodna konferencija "Ekološka istina" - Eco-Ist'14

U izložbenom holu konferencije biće organizovana izložba proizvoda i usluga firmi i institucija koje se bave poslovima koje tretira tematika ove konferencije. Ovim se pruža prilika zainteresovanim izlagačima da pokažu svoje proizvode i usluge učesnicima konferencije. Izložba će biti otvorena sve vreme rada konferencije.

Suorganizatori ovog medjunarodnog skupa su Univerzitet Crne Gore Metalurško – tehnološki fakultet iz Podgorice, Sveučilište u Zagrebu Metalurški fakultet Sisak, Institut za rudarstvo imetalurgiju Bor i Društvo mladih istraživača Bor. Sponzori su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije.

You may also like...