Ja čuvam Srbiju, a ti?

ecotopia

Kampanja domaćeg ekološkog fonda Ekotopija, pod nazivom „Ja čuvam Srbiju, pokrenula je kampanju za smanjenje zagađenja u Srbiji. Njen cilj je podizanje svesti o globalnim i lokalnim posledicama zagađivanja planete, kao i neophodnost ličnog angažovanja kako bi se te posledice predupredile ili smanjile.

U svakom od 10 televizijskih spotova građani će dobiti savet kako uz minimum truda mogu da doprinesu smanjenju zagađenja i rešavanju ekoloških problema u Srbiji. Neke od tema spotova su smanjenje potrošnje tople vode, štednja struje i manja upotreba plastičnih kesa.

U kampanji učestvuju glumci Zoran Cvijanović, Ana Sofrenović, Gordan Kičić, Minja Subota, muzičari Ana Stanić i Zvonimir Djukić iz grupe Van Gogh, Srdja Popović, Dragan Ilić i Gorica Nešović.

Akciju su podržali Kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije, Grupa za održivi razvoj, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Smart kolektiv, kao i američki Rockfeller Brothers Fund.

Ecotopia je prvi srpski ekološki fond, koji je nastao iz želje i potreba pojedinaca i kompanija da organizovano i sistematično daju svoj doprinos rešavanju rastućih ekoloških problema u Srbiji i svetu.

You may also like...