Javni poziv za predloge projekata MSPP

COSME program (program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća u zemljama članicama i zemljama kandidatima) otvorio je prvi javni poziv za dostavljanje predloga projekata malih i srednjih preduzeća koji će se finansirati u okviru ovog programa.

program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća

Javni poziv namenjen je za projekte koji se odnose na proizvode bazirane na inovativnom dizajnu i visokim tehnologijama, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 14. april, a pravo učešća ostvaruju mala i srednja preduzeća svoje proizvode zasnivaju na inovativnim dizajnerskim rešenjima (samostalno i u konzorcijumu), ali i univerziteti, istraživački instituti i dr.

Ovaj javni poziv odnosi se samo na jednu komponentu COSME programa, dok će javni pozivi za ostale tri komponente biti raspisani u narednom periodu, o čemu će Ministarstvo privrede, kao nosilac programa, blagovremeno obavestiti javnost.

Više informacija o ovom javnom pozivu, načinu i dokumentima koji su potrebni za prijavu svi zainteresovani mogu pronaći na linku: EASME – Executive Agency for SMEs.

COSME program je program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća u zemljama članicama i zemljama kandidatima sa budžetom od 2,3 milijarde evra za period od 2014-2020. godine.

Ovaj program omogućava malim i srednjim preduzećima bolji pristup izvorima finansiranja, pruža podršku internacionalizaciji i pristupu stranim tržištima, podstiče stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj konkurentnosti i afirmiše kulturu preduzetništva.

Srbija je potpisivanjem sporazuma sa Evropskom unijom novembra prošle godine omogućila finansiranja aktivnosti koje imaju za cilj podizanje konkurentnosti i osnivanje i rast malih i srednjih preduzeća u Srbiji, dodaje se u saopštenju Ministarstva privrede.
COSME program (program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća u zemljama članicama i zemljama kandidatima) otvorio je prvi javni poziv za dostavljanje predloga projekata malih i srednjih preduzeća koji će se finansirati u okviru ovog programa.Javni poziv za predloge projekata MSPP

You may also like...