Kragujevčani dobili 500 novih kanti za smeće

 

U Kragujevačkom Velikom parku krenulo se sa akcijom postavljanja 500 novih kanti za smeće na teritoriji grada, koje su kupljene sredstvima Ekološkog fonda.

Početku akcije prisustvovao je član Gradskog veća za zaštitu životne sredine Vladimir Maksimović.

Iz ekološkog fonda izdvojeno je preko milion dinara za kupovinu 500 novih metalnih kanti za smeće, koje će biti postavljene na najfrekventnijim lokacijama u gradu. Sa početkom akcije krenulo se iz Velikog parka, a postavljanjem novih kanti očekuje se od građana da ih i koriste i ubuduće ne stvaraju male divlje deponije. Ovo je nastavak akcije koja je započeta prošle godine kada je Grad Kragujevac dobio 200 novih kanti za smeće, zahvaljujući sredstvima građana od takozvanog ekološkog dinara.

  • To nije jedino zašta ćemo trošiti novac iz ekološkog fonda. U narednom periodu pojačaćemo akciju čišćenja divljih Vladimir Maksimović, član GV za zaštitu životne sredine u Kragujevcudeponija zajedno sa JKP Čistoća i gradskim Zelenilom, a ovu akciji ćemo takođe finansirati iz ekološkog fonda, kako bi oplemenili one površine na kojima su se nalazile divlje deponije, a ujedno sprečili stvaranje novih – rekao je Vladimir Maksimović, član GV za zaštitu životne sredine u Kragujevcu.

Zahvaljujući ekološkom fondu, ekološkom dinaru i sredstvima koja se ulažu za unapređenje i zaštitu životne sredine, u planu je da se nastavi i sa akcijom uklanjanja divljih deponija. U saradnji sa gradskim Zelenilom nastaviće se i sa sadnjom novih sadnica u Velikom parku, kao i parku kod Zelike pijace. U planu je i uređenje zelenih površina kao i košenje korova.

You may also like...