Najbolji dobavljači dobili prese i kontejnere

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine ”Ekostar Pak” je u više gradova u Srbiji brojnim aktivnostima pomogao akciju ”Veliko spremanje Srbije”. U Brzanu, recikler plastike Brzan plast i Ekostar Pak su većem broju dobavljača uručili 3 prese za baliranje i preko 150 kontejnera za prikupljanje otpada.

Neprofitna organizacija Ekostar Pak je u obavezi da prikupljena sredstva ulaže u razvoj sistema upravljanja ambalažnim otpadom na celoj teritoriji republike Srbije. Prese za baliranje i kontejneri za prikupljanje otpada koji su uručeni u Brzanu, namenjeni su većem broju dobavljača, a izrađene su od sredstava koja je ”Ekostar Pak” preneo ”Brzan

Vojislav Stanković, direktor ”Ekostar Paka”

plastu” za ispunjenje Nacionalnih ciljeva i upravljanje abalažom i ambalažnim otpadom.

 

  • Tri prese za baliranje i preko 150 kontejnera za prikupljanje otpada uručene su dobavljačima koji izuzetno dobro rade svoj posao a to su Eko servis i Vlama iz Beograda, Eva iz Kladova i Javno komunalno preduzeće Kraljevica iz Zaječara – rekao je Vojislav Stanković, direktor ”Ekostar Paka”.

Jedan od dobavljača koji je dobio presu za baliranje bio je i Vojin Đurđević iz ”Eko servisa” Beograd.

 

Vojin Đurđević iz ”Eko servisa” Beograd

 

 

  • Ovo znači povećavanje kapaciteta i dokaza legalnosti posla koji radimo, a naravno i implementacija Zakona o ambalažnom otpadu, koji smo mi dobavljači podržali – objašnjava Đurđević. Nove prese i novi partneri pomoći će da se količine otpada u Srbiji drastično povećaju.

Dodatna oprema za ”Brzan plast” znači i proširenje proizvodnje. Takvim obimom povećava se i količina potrebnih sirovina, a posao širi na teritoriji cele Srbije.

 

 

 

 

direktor Brzan-plasta Rade-Simić

  • U saradnji sa ”Ekostar Pakom” mi smo deo para usmerili u proizvodnju opreme, a na taj način će za mesec dana, jednu količinu kontejnera dobiti i opštine Batočina i Lapovo – istakao je Rade Simić direktor ”Brzan Plasta”.

Ekostar Pak je u više gradova u Srbiji sproveo brojne aktivnosti i time pomogao akciju Veliko spremanje Srbije i to kroz nabavku opreme za prikupljanje i razvrstavanje otpada kao i edukaciju građana i promociju reciklaže i zaštitu životne sredine.

 

You may also like...