Prihvatanje EU fondova za ruralni razvoj

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin, 05. avgusta 2010. godine je prisustvovao inicijalnom sastanku u okviru realizacije projekta „Jačanje kapaciteta Srbije u prihvatanju EU fondova namenjenih ruralnom razvoju u pretpristupnom periodu“, u Palati Srbije. Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova delegacije EU u Republici Srbiji Adriano Martins i predsednik mađarske Platne agencije Peter Palkovics.

Etno kuća Sirogojno

Ministar Dragin je istakao da će Srbija nakon dobijanja akreditacije od strane EU godišnje moći da dobije do 60 miliona evra iz IPARD fondova i da je zato značaj ovog projekta izuzetno veliki jer će omogućiti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da koristi sredstva iz pomenutih fondova.

  • Svakako najveću korist od ovoga će imati krajnji korisnici – poljoprivredni proizvođači, kojima će pored sredstava koja dobijaju iz domaćeg agrarnog budžeta, na raspolaganju biti i sredstva iz IPARD fondova, dodao je Dragin.

Vrednost projekta je 2 miliona evra, a predviđeno je da projekat traje 2 godine. Projekat će sprovoditi konzorcijum od 3 zemlje članice EU gde će vodeću ulogu imati Mađarska, a partneri će joj biti Austrija i Nemačka.

You may also like...