Prikupljeno 4 tone limenki

U okviru programa Recan Fondacije „Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj“, đaci sto sedamdeset sedam (177) osnovnih škola širom Srbije prikupili su 4.000 kilograma limenki za reciklažu, od čega je čak 600 kilogama prikupljeno u okviru edukativnog programa „Limenkica ulaznica“. Recikliranje prikupljenih 4,6 tona limenki jednako je smanjenju emitovanja C02 od čak 41,4 tona. Najaktivniji đaci i njihovi nastavnici iz dvanaest (12) najuspešnijih škola, Recan Fondacija nagrađuje sedmodnevnom Školom prirode u „Čarobnom selu“, u blizini Banje Vrujici tokom avgusta.

  • Program „Limenke sakupljaj-okolinu sačuvaj“ postoji od 2006. godine i broj škola koji u njemu učestvuje raste iz godine u godinu, trudeći se da prestignu prošlogodišnji rekord. Ova aktivnost nam je pokazatelj da se najbolji rezultati u podizanju svesti o održivom razvoju postižu upravo kod mladih. Svaka sakupljena limenka je značajna jer se one mogu reciklirati neograničen broj puta, a da pritom ne izgubi na kvalitetu – izjavila je Jelena Kiš, menadžer Recan Fondacije povodom Svetskog dana zaštite životne sredine.

Akciju “Limenke sakupljaj – okolinu sačuvaj”, u kojoj učestvuju đaci i prosvetni radnici, Recan Fondacija sprovodi osmu godinu za redom u cilju edukacije najmlađih o značaju reciklaže i zaštite životne sredine. Akcija se sastoji od edukativnog programa, seminara, kao i konkretnih aktivnosti sakupljanja limenki čime škole mogu da prihoduju dodatna sredstva.

 

You may also like...