Procena rizika – toksikologija sisara i izloženost operatera

Uprava za bilje Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, 1. novembra 2011. godine u Beogradu, organizovala je četvrti po redu seminar „Procena rizika – toksikologija sisara i izloženost operatera“ koji se sprovodi u okviru Twinning projekta pod nazivom „Usaglašavanje nacionalnih propisa u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa propisima Evropske unije i primena novih zakonskih propisa“.

  • Cilj održavanja seminara predstavlja harmonizacija domaćeg zakonodavstva u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa pravnim tekovinama Evropske unije. Serija obuka biće nastavljena i sledeće godine, a svi zainteresovani moći će više o toj tematici da čuju od eksperata iz Velika Britanije, Češke i Slovenije rekla je asistent tvining savetnika na projektu Tamara Drljević.

 

Realizacija projekta „Usaglašavanje nacionalnih propisa u oblasti registracije i kontrole sredstava za zaštitu bilja sa propisima Evropske unije i primena novih zakonskih propisa”, finansiran od strane EU u ukupnoj vrednosti od 1,3 miliona evra, započeta je 1. oktobra 2010. godine i trajaće 30 meseci.

 

Projekat sprovodi Chemicals Regulation Directorate, agencija u okviru Health and Safety Executive iz Jorka u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je odgovorna za opštu koordinaciju i praćenje sprovođenja projekta.

Cilj ovog projekta je unapređenje zaštite zdravlja ljudi i životne sredine u Srbiji putem efikasne kontrole upotrebe sredstava za zaštitu bilja.

 

You may also like...