Seminar o energetskoj efikasnosti za kragujevačke profesore

U okviru Drugog festivala ekološkog obrazovanja za kragujevačke nastavnike osnovnih i srednjih škola, u Politehničkoj školi u Kragujevcu održan je seminar na temu energetske efikasnosti. Oni su zajedno sa svojim učenicima uključeni u projekat koji se realizuje u saradnji sa Centrom za ekološko obrazovanje i održivi razvoj.

nastavnici na seminaru iz energetske efikasnosti

Na seminaru u Politehničkoj školi kragujevački nastavnici i profesori iz osnovnih i srednjih škola, bili su u prilici da steknu nova znanja o energetskoj efikasnosti. Uz pomoć prof. dr Dušana Gordića mogli su da između ostalog, saznaju kako da svakodnevno štede energiju. Polaznici ovog seminara su nastavnici koji su zajedno sa svojim učenicima uključeni u projekat Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, koji finansira ambasada Finske.

seminar o energetskoj efikasnnosti u sklopu Festivala ekološkog obrazovanjanastavnici kragujevackih skola aktivno učestvuju u programu Festivala

  • Svrha ovog seminara je da nastavnici i učenici odslušaju ista predavanja vezana za energetsku efikasnost, a da – prema rečima Milana Gabarića rukovodioca Centra, nakon toga učenici Centra sa svojim prezentacijama, održe desetak radionica učenicima osnovnih škola. Nastavnici polaznici seminara pomoći će svojim učenicima iz osnovnih škola, da se radionice o energetskoj efasnosti održe i kod njih.

Današnji seminar je posvećen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije.

Prof. dr Dusan Gordić

Prof. dr Dušan Gordić

  • Nastavnici na ovom seminaru su imali priliku da saznaju o nizu korisnih mera i aktivnosti koje mogu u svakodnevnom životu da sprovedu, kako bi se povećala energetska efikasnost pre svega u domaćinstima i školama – ističe prof. dr Dušan Gordić, sa Mašinskog fakulteta u Kragujevcu. Nastavnici će novostečena znanja i veštine koje budu stekli moći da prenesu svojim učenicima, u okviru svojih redovnih aktivnosti i nastavnih programa koje oni u školama izvode.

Ovogodišnji Festival, započeo je Ekološkim kampom u Lužnicama, da bi bio nastavljen seminarom za nastavnike i profesore. Centralni deo proslave Sajam ekološkog obrazovanja biće održan 26. januara u Politehničkoj školi. Tog dana zakazan je i okrugli sto na temu Obrazovanje za održivi razvoj u lokalnoj zajednici. Festival će se završiti 29. i 30. januara seminarom Obrazovanje za opstanak, koji će držati mr Gordana Brun.

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flighticons%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110124075714-9e4a88a9d89743ff97ca233fa5000185 docname=festival_ekoloskog_obrazovanja_2011 username=Stakleno_Zvono loadinginfotext=FESTIVAL%20EKOLOSKOG%20OBRAZOVANJA%202011 showhtmllink=true tag=skole width=600 height=211 unit=px]

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flighticons%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110125113310-944e67691f034d309081325a95fe4e8f docname=prirucnik_za_seminar_energetskoj_efikasnosti username=Stakleno_Zvono loadinginfotext=Priru%C4%8Dnik%20za%20seminar%20o%20energetskoj%20efikasnosti showhtmllink=true tag=obrazovanje width=420 height=297 unit=px]

You may also like...