Stavovi Okruglog stola ”Obrazovanje za održivi razvoj”

Stavovi i preporuke učesnika Okruglog stola „OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ U LOKALNOJ ZAJEDNICI – POTREBE I PRAKSA„ održanog 26.01. 2011.g. u okviru „Drugog sajma ekološkoga obrazovanja“ u Kragujevcu.

[singlepic id=636 w=500 h=194 float=center]

moderator okruglog stola mr Gordana BrunNa Okruglom stolu su prezentovane aktivnosti u oblasti obrazovanja i vaspitanja za životnu sredinu i održivi razvoj, koje su do sada sprovodili Kabinet potpredsednika za evropske intergracije – Grupa za održivi razvoj, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstvo prosvete, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Autonomne Pokrajine Vojvodine, gradovi Beograd, Novi Sad, Niš, Kruševac, Čačak, Kraljevo i Kragujevac i druge lokalne samouprave, institucije, udruženja, mediji i dr.

Predstavljeni su izuzetni primeri angažovanja mladih: kroz istraživački rad i primenu znanja u praksi, lično učešće i partnerske aktivnosti i kao posebno zanimljivo angažovanje na zelenom prevaspitavanju odraslih, a sve u cilju očuvanja prirode i ostvarivanja višeg kvaliteta življenja.

Okrugli sto je bio i prilika za upoznavanje sa predanim radom vaspitača, učitelja, profesora i drugih poslenika u oblasti zaštite životne sredine, održivog razvoja i zdravih stilova života.

Moderator Okruglog stola bila je mr Gordana Brun, iz Udruženja “Škola za opstanak” i član Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO .

[singlepic id=634 w=180 h=135 float=right]

Organizatori :Vlada Republike Srbije – Kabinet potpredsednika za evropske intergracije – Grupa za održivi razvoj; Ministarstvo prosvete – Školska uprava u Kragujevcu; Grad Kragujevac; Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj (Politehnička škola Kragujevac); Udruženje Stakleno zvonoi udruženje Škola za opstanak.

Preuzmite dokument: Stavovi Okruglog stola “‘Obrazovanje za održivi razvoj” ‘(PDF)

 

You may also like...