ZASAĐENO 500 NOVIH SADNICA U ČELAREVU

U OKVIRU BRIGE О LOKALNOJ ZAJEDNICI

ZASAĐENO 500 NOVIH SADNICA U ČELAREVU

Akcijom pod sloganom: “Posadimo svoje drvo za zelenije Čelarevo“, zaposleni kompanije Carlsberg Srbija sproveli drugu po redu zelenu akciju ove godine, do danas Čelarevo bogatije za 850 sadnica

Kompanija Carlsberg Srbija Group organizovala je još jedno tradicionalno uređenje Čelareva, drugu po redu zelenu akciju ove godine, koja obuhvata pošumljavanje, na deonici puta Čelarevo – Bačka Palanka. U akciji je učestvovalo više stotina zaposlenih radnika kompanije, koje su već tradicionalno predvodili predstavnici menadžmenta.

  • Odmah po dolasku u Srbiju jedan od naših glavnih zadataka bio je da zajednici u kojoj započinjemo svoje poslovanje uzvratimo na adekvatan način. Među prioritetima je bilo uvođenje potrebnih proizvodnih sistema, po strogim međunarodnim propisima, nakon čije smo implementacije, među prvima, kao potvrdu uspeha tog procesa dobili sertifikat ISO 14001 standarde za zaštitu životne sredine. Za nas takav sertifikat podrazumeva i veću odgovornost i dužnost da potvrdimo značaj i važnost negovanja lepota i prirodnog bogatstva ne samo mesta u kome živimo, već i okruženja u kome radimo. Zato smo i u ovoj godini imali više projekata u cilju zaštite životne sredine, a jedan od doprinosa kompanije je i da zahvaljujući ovakvim akcijama naše Čelarevo postane bogatije za 850 novih sadnica – izjavio je generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Group Gabor Bekefi.

posadimo svoje drvo za zelenije ČelarevoLAV u akciji

Akcija je po želji učesnika dobila slogan: “Posadimo svoje drvo za zelenije Čelarevo“, koji podseća na činjenicu da će Čelarevo dobiti lepe primerke plemenitih lišćara, jasena i crnog oraha. Ovim projektom kompanija i njeni zaposleni žele da daju svoj doprinos ublažavanju nepovoljnih klimatskih pojava, zaštiti zemljišta od erozije, prečišćavanju vazduha u nameri da ostave trag u oplemenjivanju lepote i ambijenta Čelareva. Pošumljavanje pomenutog lokaliteta će svakako doprineti isticanju lepote ovog divnog gradića u Bačkoj, nadaleko čuvenog ne samo po pivarskoj industriji već i po prirodnim lepotama i istorijskim znamenjima koja poseduje.

radnici-kompanije-carlsbergzelena akcija u Čelarevu

U pošumljavanju je učestvovao veliki broj zaposlenih, koji ovim lepim gestom pokazuju i svoje nesebično zalaganje, energiju, entuzijazam, trud. Akciji su se priključile i Šumska uprava Bačke Palanke, predstavnici Odeljenja za ekologiju Bačka Palanka, Šumske uprave Bačka Palanka, kao i Mesna Zajednica Čelarevo.

Da podsetimo, ovo je šesta po redu, već tradicionalna aktivnost u cilju očuvanja prirode u Čelarevu koju je organizovala kompanija Carlsberg Srbija Group. U svojim prethodnim akcijama uređeni su prilazi Čelarevu, vraćen nekadašnji sjaj parka letnjikovca čuvene porodice Dunđerski prelepe oaze endemskih biljnih vrsta, koji se nalazi u neposrednoj blizini pivare, a čiji je kompanija postala zvanični staralac.

You may also like...