Zelene zone Mikser festivala

Mikser festival predstavlja manifestaciju koja ima za cilj da objedini umetnost, dizajn, arhitekturu, muziku, nauku, zaštitu životne sredine, edukaciju, film i biznis sektor. U organizacionom smislu podeljen je na jedanaest različith zona: Kontakt, Expo, Art, Talent, Edu, Music, Kino, Gastro, Green, ali i na zone koje su posvećene deci i knjigama, kroz koje se promovišu ideje o multidisciplinarnosti i multikulturalnosti.

Festival će se, treću godinu za redom, održati na lokaciji silosa “Žitomlina” (donji Dorćol), od 25. do 29. Maja 2011.

Teme iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine zastupljene su ne samo kroz aktivnosti u Zelenoj zoni, već i kroz sve segmente festivala. Sadržaj ove zone kreiraju mladi ljudi, studenti Ekologije i zaštite životne sredine Biološkog fakulteta i Fakulteta dramskih umetnosti (Katedra za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture).

Na Zelenom amfitatru, odvijaće se tribine, predavanja, radionice i izložbe posvećene ekologiji i zaštiti životne sredine. Među posetiocima Zelene zone naći ce se i studenti različitih smerova zaštite životne sredine, iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca.

Zelena zona – Program Zelenog amfiteatra.doc

MIKSER ZONE 1.deo from MIKSER on Vimeo.

 

You may also like...