Zeleni i crni portret 2015.

Tražimo zagađivača i zaštitnika životne sredine

Pokret gorana Vojvodine i Radio Beograd 2 i ove godine organizuju akciju “Tražimo zagadjivača godine i zaštitnike životne sredine za 2015”, čiji je cilj unapredjenje i očuvanje životne sredine.

Kako se navodi, u akciji mogu učestvovati pojedinci, udruženja, organizacije i institucije, a deset priznanja “Zeleni list” i jedan “Crni list”, dobitnicima će biti uručena do kraja aprila na završnoj svečanosti u Sremskim Karlovcima.

Stakleno zvono: zeleni i crni list 2015

Dodaje se da se uslovi konkursa i formulari za prijavljivanje nalaze na sajtovima Radio Beograda 2 i Pokreta gorana Vojvodine, a predlozi se šalju do 15. aprila.

U saopštenju se podseća da su ovu najveću i najstariju ekološku akciju u Srbiji, koja traje već 33 godine pokrenuli 1983. godine ekološki magazin “Čekajući vetar” Radio Beograda 2 i Društvo za čistoću vazduha Srbije, a od 2010. akciji se pridružio Pokret gorana Vojvodine. Cilj je bio da se nagrade napori na očuvanju i unapredjenju životne sredine i ukaže na subjekte i pojave koji vode njenoj degradaciji i znatnom oštećivanju.

  • Sadašnji organizatori su ovom akcijom značajno doprineli podizanju svesti o potrebi zaštite, očuvanja i unapredjenja prirodnog okruženja u celoj državi. Posebno je dodela ‘Crnog lista’ uticala na ponašanje dotadašnjih zagadjivača, od kojih su neki posebnim angažovanjem, u relativno kratkom razdoblju, za dve-tri godine, postali dobitnici ‘Zelenog lista – rganizatori su ovom akcijom značajno doprineli podizanju svesti o potrebi zaštite, očuvanja i unapredjenja prirodnog okruženja u celoj državi. Posebno je dodela ‘Crnog lista’ uticala na ponašanje dotadašnjih zagadjivača, od kojih su neki posebnim angažovanjem, u relativno kratkom razdoblju, za dve-tri godine, postali dobitnici ‘Zelenog lista – ističe se u saopštenju.

Prijavni formular za Zeleni list 2015

Prijavni formular za crni list 2015

You may also like...