Ekološka akcija „Moja planeta Zemlja i ja“

Kompanija „Fijat Krajsler automobili Srbija“ dodelila je nagrade kragujevačkim školama u okviru ekološke akcije „Moja planeta Zemlja i ja“.

Fijat Krajsler automobili Srbija

Prva nagrada – interaktivni projektor, dodeljena je učenicima Osnovne škole „Živadinka Divac“, drugu nagradu – projektor dobili su učenici OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, a treća nagrada – bela školaska tabla dodeljena je učenicima OŠ „Svetozar Marković“.

Direktor kompanije „Fijat Krajsler automobili Srbija“ gospodin Alessio Leonardi ovom prilikom je izjavio da ova kompanija već treću godinu organizuje ekološke projekte za osnovne škole sa ciljem da osnovci Ambasadori životne sredine nauče koliko je bitno čuvati životnu sredinu. Istakao je da je FCA društveno odgovorna kompanija koja posluje u skladu sa najvišim principima očuvanja životne sredine i sprovodi niz edukatovnih akcija kao deo brige o lokalnoj zajednici.

Podsetimo, krakem marta 2016. godine kompanija FCA pokrenula je ekološku akciju „Moja planeta Zemlja i ja“. Akcija je bila namenjena učenicima osnovnih škola, a realizovana je u četiri faze. U prvoj fazi izabrano je po petoro učenika koji su dobili zvanje Ambasadori životne sredine, a za njih je organizovana poseta postrojenju za preradu otpadnih voda gde su upoznati sa procesom prečišćavanja otpadnih voda. U drugoj fazi, Ambasadori životne sredine posetili su Ekološko ostrvo gde su se upoznali sa zbrinjavanjem otpada, dok su u trećoj fazi posetili fabriku gde su imali predavanje o značaju biodiverziteta. Osim toga, održane su kampanje „Otpad u mojoj školi“, „Očistimo planetu“ i „Flora i fauna mog kraja“.

Sandra Jovićević

Energetski portal Srbije

You may also like...