Konkurs za kragujevačka ekološka udruženja

Raspisan konkurs za kragujevačka ekološka udruženja

Grad Kragujevac objavio je 03.03.2016 konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u 2016. godini. Pravo učešća imaju nevladine organizacije, a krajnji rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Kragujevačke magle

Gradska uprava za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine raspisala je javni poziv za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u ovoj godini, čiji su nosioci ekološke nevladine organizacije sa teritorije grada Kragujevca. Za projekte udruženja iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja izdvojeno 2 miliona 664 hiljade dinara, a realizacija odabranih projekata biće sufinansirana najviše do 300 hiljada dinara. Projekti se mogu odnositi na popularizaciju i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine, unapredjenje znanja kroz organizovanje neformalnih vidova obrazovnih aktivnosti, realizaciju projekata za rešavanje pojedinačnog problema ili teme u oblasti očuvanja prirodnih resursa i drugih aktivnosti od javnog interesa u ovoj oblasti.

  • Pozivamo sva udruženja koja u svojim programima imaju planove za podizanje ekološke svesti, apliciraju sa svojim projektima i za sredstva koja dodeljujemo iz budžega grada Kragujevca. Nakon ovog konkursa mi ćemo oglasiti javni poziv odn. biće stalno otvoren konkurs za dodelu sredstava za projekte koji će se realizovati u 2017. godini, i sve to na osnovu pravilnika o dodeli budžetskih sredstava za programe i projekte namenjene udruženjima i nevladinom sektoru – rekao je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Tekst konkursa, obrazac prijave za sufinansiranje projekta i uputstvo sa detaljnim informacijama mogu se preuzeti na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Ili OBRASCE preuzmite OVDE

You may also like...