Očišćena kragujevačka jezera

Na javnim radovima pod nazivom ’’U susret boljem letu’’, koji su trajali četiri meseca, bilo je angažovano 49 radnika. Prema ocenama nadležnih, od ukupno 23 projekta ove vrste, ovaj, u čijoj su realizaciji učestvovali Udruženje ribolovaca ’’Magma’’ i  Sportski centar ’’Mladost’’ je najbolje sproveden.

panorama-gruzanskog-mosta

U okviru programa javnih radova ’’U susret boljem letu’’, uređene su obale kragujevačkih jezera Bubanj, Šumarice i Gružanskog jezera. Prvih dana eko brigada radila je na uređenju obale jezera Bubanj, gde je posečeno rastinje i živa ograda, a na tom mestu je napravljen parkić. U javnim radovima na Gružanskom jezeru eko brigada bila je angažovana na prikupljanju i soritiranju otpada, a sakupljeno je oko 530 džakova raznog smeća i PET ambalaže. Komunalni otpad je vozilima ’’Čistoće’’ otpremljeno na deponiju, a pet ambalaža – na reciklažu u ’’Zelenilo’’. Uređenje obale Šumaričkog jezera trajalo je koliko i projekat.

  • Jedan deo uposlenih radio je na održavanju plaže i šetališta, a bila su angažovana i tri spasioca, kaže Miloš Tomović iz Udruženja Miloš Tomovićribolovaca ’’Magma’’, i dodaje da je zadnjih mesec dana eko brigada radila na račišćavanju pešačke staze na jezeru Šumarice u dužini od 3,5 km. koja će biti završena narednog proleća, kada je planirano da se postavi i javna rasveta.

Javni radovi, u kojima je angažovano oko pedesetoro nezaposlenih, trajali su četiri meseca. Osim uređenja obale jezera, prikupljanja smeća i PET ambalaže, na jezeru Gruža postavljene su i vreće za odlaganje otpada. O uspešnosti ove akcije govori i podatak da je ovaj projekat proglašen za najbolji u gradu, a biće predložen i za najbolje sproveden u Srbiji.

You may also like...