Otvoren konkurs za Vip Ekoreportere

Otvoren je konkurs za Vip Ekoreportere u okviru međunarodnog programa Mladi Eko-reporteri.

Program Mladi Eko-reporteri sprovodi se od 2014. godine u Srbiji, a kompanija Vip mobile drugu godinu zaredom nagrađuje najuspešnije pojedince u okviru programa.

Konkurs je otvoren za učesnike od 11-21 godine koji istražuju pitanja i probleme zaštite životne sredine i izveštavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis. I ove godine nagrađujemo najbolje radove u svakoj kategoriji, tabletom za osvojeno prvo mesto, eksternim hard diskom za osvojeno drugo mesto i eksternim punjačem za telefon za osvojeno treće mesto.

Mladi Eko reporteri - Priručnik za učenike, studente i mentore.

Konkurs je otvoren do 15. aprila. Učesnici mogu da prijave više od jednog tipa rada i mogu da rade individualno ili u grupama. U slučaju grupnih radova, grupi će biti dodeljena jedna nagrada.
Prvoplasirani radovi sa nacionalnog takmičenja biće prosleđeni na međunarodno takmičenje.

Prijava radova: Prijava- Mladi Eko-reporteri

Više o konkursu možete naći u Uputstvu, a više o samom programu, savete za izradu radova možete pročitati u Priručniku za učenike, studente i mentore.

Mladi Eko-reporteri

Međunarodni program Mladi Eko-reporteri (Young Reporters for the Environment – YRE) predstavljaju mrežu mladih, pasioniranih ljudi, koji obrazuju javnost o održivom razvoju angažovanjem u kreativnom eko-novinarstvu. Koordinisani od strane Fondacije za obrazovanje o zaštiti životne sredine (FEE), ​​YRE su prisutni u više od 30 zemalja širom sveta, a od 2013. i u našoj zemlji. Do 2014. godine u programu je učestvovalo preko 30000 mladih Eko-reportera širom sveta.

Kroz program Mladi Eko-repoteri učesnici, od 11-21 godine, istražuju pitanja i probleme vezane za zaštitu životne sredine i izveštavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis, predlažući rešenja kad god je moguće. Program razvija veštine i znanja učesnika. Pruža im dublje razumevanje održivog razvoja, jača njihove komunikacione veštine, podstiče ličnu inicijativu i timski rad, razvija socijalnu odgovornost i unapređuje liderske sposobnosti.

Svaka osoba uzrasta od 11-21 godine koja želi da postane Eko-reporter i da istažuje lokalne probleme i pitanja u životnoj sredini može da se prijavi. U program mogu da se uključe škole, fakulteti i svi zainteresovani pojedinci.

Nacionalno takmičenje se završava krajem marta. Nacionalni žiri bira najbolji članak, fotografiju/fotopriču i video iz 3 starosne kategorije (12-15, 16-18, 19-21 godina), koje Nacionalni operater prosleđuje na međunarodno takmičenje.

Izvor: Fondacija za obrazovanje o zaštiti životne sredine (FEE)

You may also like...