AKCIJA SORTIRANјA ČEPOVA U PIVNICAMA

Članovi Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić, predsednik, i Dušan Mirković, sekretar , u ime OŠ „Branko Radičević“ iz Odžaka i Ekološkog pokreta Odžaka predali su u Pivnicama organizatorima akcije „Čepom do osmeha“ čepove koji su do sada prikuplјeni u OŠ „Branko Radičević“.

Ovo je bila dobro organizovana i, pre svega, humanitarna akcija, kojoj je prisustvovao veliki broj dece i građana. Po izjavi domaćina , akcija sortiranja ( odvajanja čepova po bojama) trajala je od 9 do 16 časova, sortirano je oko 2,5 tone čepova , a akciju sortiranja su pomogli mnogi pojedinci i kolektivi. Posebnu zahvalnost organizatori su izrazili Mesnoj zajednici Pivnice.

Ekološki pokret Odžaka poziva sve osnovne škole, objekte PU „Poletarac“ i srednje škole da u svojim objektima naprave punktove za sakuplјanje čepova, a sve građane opštine Odžaci poziva da se priklјuče ovoj akciji i po deci šalјu sakuplјene čepove na sabirnim mestima po školama . Čist prihod od ove akcije koristi se za kupovinu neophodnih pomagala invalidnoj deci. Malim naporom nekome možete pružiti veliku pomoć. Organizatori akcije zamolili su škole da po mogućnosti izvrše prethodno sortiranje prikuplјenih čepova po bojama i na taj način znatno olakšaju posao sortiranja velike količine čepova koje pristižu u Pivnice.

You may also like...