Akcija “Uredimo zajedno”

JKP “Zelenilo-Beograd” i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove organizuju akciju „Uredimo zajedno”, koja će se realizovati od 1. oktobra do 30. novembra. Akcija predstavlja inovativnu ideju koja podrazumeva da se sugrađani uključe u uređenje i održavanje površina oko svojih stambenih objekata i time svoje životno okruženje učine još kvalitetnijim i lepšim za život.

JKP zelenilo Beograd
Skupštine stanara prijavljuju svoje predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja “Zelenilu-Beograd”.

Prijava za akciju nalazi se na sajtu “Zelenila-Beograd” www.zelenilo.rs.

Popunjena prijava može se poslati na mail adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo-Beograd“, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan br. 8 za akciju „Uredimo zajedno“. Prijavljivanje počinje od danas (20.avgusta) i traje do 15.septembra 2014.godine

Akcija će obuhvatiti nekoliko koraka: prvo, prijavu skupštine stanara sa tačno definisanom vrstom i sadržinom onoga šta žele da urade u pogledu uređenja i ozelenjavanja kao i površinu kojom će ti radovi biti obuhvaćeni. Ovim se podrazumeva uređenje u smislu zemljanih i bioloških radova npr. sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka, i postavljanja parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera), a ne u smislu izgradnje staza, platoa, dečijih igrališta ugradnja fitnes rekvizita i sl.

Po završetka konkursa, stručna lica iz „Zelenila“ će obići sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i mogućnost realizacije zahteva. Pri tome, prednost će imati prostori oko zgrada u kojima živi veći broj dece.

Konkretnom početku izvođenja radova na odabranim lokacijama prethodiće edukacija stanara kroz ekološke radionice o značaju zelenila, kao i o njihovoj zaštiti i unapređenju. Istovremeno će biti upoznati sa savremenim kretanjima u ovoj delatnosti, posebno kada je u pitanju uređenje i održavanje zelenih površina.

Sam kraj akcije podrazumeva izvođenje radova pri čemu će Skupštine stanara od „Zelenila“ dobiti svu neophodnu stručnu pomoć, biljni i dendro materijal. „Zelenilo-Beograd“ i Skupštine stanara potpisaće Protokol o saradnji, čime će stanari biti u obavezi da čuvaju i održavaju ozelenjene površine.

Ostali učesnici na ovom konkursu čije lokacije ovoga puta ne budu odabrane za realizaciju, biće obuhvaćeni planom za narednu godinu.

Cilj ove akcije je da se sami građani uključe u uređenje svoje životne okoline, kako bi mogli da uživaju u njoj.

You may also like...