Akcija ”Za naš čistiji grad”

Klub za decu i mlade, u partnerstvu sa lokalnom samoupravom i sektorom za zaštitu životne sredine i održivi razvoj grada Kragujevca, organizovao je akciju ”Moja ruka boje dugu – za naš čistiji grad”. Pored učenika kragujevačke škole ”Vukašin Marković” gde se i realizovala akcija, učestvovali su i đaci osnovne škole ”Vuk Stefanović Karadžić”, turističko ugostiteljska škola ”Toza Dragović” i Ekonomska škola.

ukrašavanje kontejneraukrašavanje korpe

Klub za decu i mlade u okviru kragujevačke škole ”Vukašin Marković”, bio je domaćin akcije ”Moja ruka boje dugu – za naš čistiji grad”. Cilj akcije je podizanje ekološke svesti dece i mladih. Gradska služba za zaštitu životne sredine je obezbedila korpe za otpatke koju su članovi kluba mladih oslikavali.

  • To sve doprineće jačanju svesti o ličnoj

    Olivera Sretenović, koordinator Kluba za decu i mlade

    odgovornosti svakog pojedinca da vode računa o čistoći školskih dvorišta, a stvorene navike doprineće očuvanju svog životnog prostora – objašnjava Olivera Sretenović, koordinator Kluba za decu i mlade. Oslikane korpe za otpatke postavićemo u dvorištima škola iz kojih učenici dolaze, a dve korpe namenjene su i Eko parku – ističe ona i dodaje da je ova akcija i prilika da ovaj zajednički rad bude prilika za stvaranje novih socijalnih kontakata između učenika spcijalne i redovne škole.

     

Time što su deca uložila svoj trud u oslikavanju korpi očekuje se da će se osetiti odgovornijim i da ih neće uništavati, a ni dozvoliti drugoj deci da to učine. A da mašta čini svašta pokazali su i ovi učenici.

Teodora Filipović učenica kragujevačke Ekonomske škole

Teodora Filipović učenica kragujevačke Ekonomske škole

  • Naša ideja je da sa jedne strane korpe naslikamo crni grad gde je đubre sa svih strana, a sa druge strane sreću i čist grad – objašnjava Teodora Filipović učenica kragujevačke Ekonomske škole.

Akcija je nastavljena zajedničkim druženjem u prostorijama Kluba. Inače Klub za decu i mlade je servis koji ponudom različitih sadržaja doprinosi poboljšanju kvaliteta života dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Pokrenut je u saradnji Centra za kvalitetno obrazovanje iz Beograda i Telenor Fondacije i funkcioniše kao integralni deo ponude škole za osnovno i srednje obrazovanje Vukašin Marković.

You may also like...