Kompanija WindVision ulaže u obnovljive izvore energije

Predsednik Opštine Alibunar, Predrag Belić i projekt menadžer belgijske kompanije WindVision, Lazar Lazendić su u Predsednik Opštine Alibunar, Predrag Belić i projekt menadžer belgijske kompanije WindVision, Lazar Lazendićponedelјak, 1. febrauara 2016. godine potpisali Ugovor o finansiranju i izvođenju radova na izgradnji i rekonstrukciji nekategorisanih puteva u obuhvatu budućih Vetroelektrana Alibunar 1, snage 99 MW i Alibunar 2, snage 75 MW.

  • Realizacijom ugovora se planira ishodovanje svih potrebnih dozvola, rekonstrukcija i izgradnja putne mreže atarskih puteva ukupne dužine do gotovo 60 km, čime će se obezbetiti transport velikogabaritne opreme i komponenti vetrogeneratora. S druge strane, zahvalјujući celokupnom projektu, lokalna zajednica dobija unutar svoje katastarske opštine, mrežu uređenih, stabilnih i asfaltiranih atarskih puteva, koje će koristiti u cilјu efikasnije polјoprivredne proizvodnje, najpre, a u budućnosti i lakši pristup i transport u međumesnom saobraćaju – objasnio je prilikom potpisivanja ugovora gospodin Lazendić.

Potpisivanje ovog ugovora još jednom jasno potvrđuje nameru opštine Alibunar da pruža punu podršku evropskim kompanijama koje žele da investiraju.

  • Na ovaj način ujedno stvaramo uslove za unapređenje ekonomskog ambijenta, ne samo u opštini, već celom južnobanatskom regionu, pa i u Vojvodini. Specifičnost saradnje sa kompanijom WindVision leži u činjenici da su oni svoja ulaganja usmerili u oblast energetike iz obnovlјivih izvora energije, što praktično predstavlјa budućnost. Kompanija WindVision će podići 2 vetroelektrane, a prethodno će izgraditi puteve koji će im omogućiti da transportuju svoju opremu tokom realizacije projekta. Nakon toga atarski putevi ostaju na korišćenje našim građanima, tako da možemo reći da se radi o svojevrsnoj donaciji našoj opštini. U ovom projektu opština Alibunar ima ulogu investitora na rekonstrukciji i izgradnji atarske putne mreže, a kompanija WindVision je glavni finansijer – izjavio je gospodon Belić, predsednik opštine.

Predmetni ugovor predstavlјa samo jedan u nizu već potpisanih i realizovanih sporazuma između kompanije WindVision i opštine Alibunar, kojima se otvaraju vrata ovakvim kapitalnim investicijama u oblasti energetike.

Izvor: Opština Alibunar

You may also like...