Međunarodna škola mašinskog učenja u Petnici

Istraživačka stanica Petnica, kao naša prestižna obrazovna institucija, nastavlja tradiciju organizovanja i programa za studente redovnih i postdiplomskih studija.

Ovi programi se organizuju uvek u saradnji sa nekim relevantnim partnerom. Ovoga puta zajedno sa Razvojnim centrom Majkrosofta organizuje se druga po redu letnja škola mašinskog učenja koja traje od 14. do 23. jula i okuplja trideset učesnika iz našeg regiona.

  • Koncept ovih programa za studente je postavljen tako da ih osmišljavaju naši nekadašnji polaznici, a sada naučnici i članovi razvojnih tehnoloških timova. Oni prave program rada, ali još važnije, oni dovode svoje kolege, mentore i profesore sa prestižnih institucija širom sveta. Ovoga puta ekspertizu nam daju stručnjaci Majkrosofta – kaže Nikola Božić, rukovodilac programa u Istraživačkoj stanici.

Ove godine nastavlja se saradnja sa Razvojnim centrom Majkrosofa započeta prošle godine i organizuje se škola naprednog programiranja posvećenu mašinskom učenju, jednom od najmodernijih oblasti računarske nauke.

škola naprednog programiranja posvećenu mašinskom učenju

  • U predhodnih par dana sam imala prilike da dosta naučim o mašinskom učenju. Trenutno sam na doktorskim studijama i već sada vidim primenu stečenog znanja sa letnje škole u Petnici u svojoj doktorskoj studiji za obradu biomedicinskih signala i podataka, što je samo po sebi pokazatelj kvaliteta predavanja. Drago mi je da postoje ovakve prilike za studente – poručuje učesnik letnje škole Olivera Stojanović.

Istraživačka stanica Petnica sa svojim partnerskim institucijama nudi programe koji odgovaraju aktuelnim temama u nauci i tehnološkom razvoju, tako da i studenti i učenici iz naše zemlje i regiona bivše Jugoslavije ne zaostaju za najmodernijim trendovima u tehnologiji i nauci.

  • Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica ovih dana, drugu godinu zaredom, organizuju letnju školu mašinskog učenja za talentovane student osnovnih, master i doktorskih studija. Cilj je dvojak – podići nivo znanja iz ove oblasti na viši nivo, i omogućiti zainteresovanim mladim ljudima da se upoznaju, povežu i razmenjuju ideje. Za sada su utisci učesnika izuzezno pozitivni, a organizatori se nadaju da će ovakva okupljanja postati tradicija – rekao je Đorđe Nijemčević, jedan od predavača u letnjoj školi mašinskog učenja i inženjer u Razvojnom centru.

 

You may also like...