Mladi Eko-reporteri u Glazgovu

U Glazgovu u Škotskoj, od 25. do 27. februara, održan je sastanak nacionalnih operatera međunarodnog programa Mladi Eko-reporteri

Sastanak je organizovalo udruženje Keep Scotland Beautiful (KSB), nacionalni operater programa u Škotskoj, a ovom skupu prisustvovalo je preko 30 predstavnika iz 23 zemalja.

Skup su otvorili Derek Robertson, izvršni direktor KSB udruženja, Stjuart Maksvel predstavnik škotskog parlamenta i Jan Erikson, predsednik  Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine. Na dvodnevnom sastanku nacionalni operateri su razmenjivali iskustva, ideje i savete. Prikazani su rezultati programa u protekloj godini, nacionalni uspesi i nacionalni operateri iz Portugala, Švedske, Škotske su održali prezentacije i pokazali na koji način program može da se poveže sa nastavnim planom.
Prezenatciju su održale i Mari Nišimura iz UNEP-a, kao i Hana Stenton iz organizacije TheGoals.org, koja je prikazala platformu za besplatno učenje o održivom razvoju. Cilj platforme je da mladi razmenjuju iskustva i da bolje razumeju globalne ciljeve održivog razvoja do 2030. godine, što je ujedno i cilj programa Mladi Eko-reporteri.

U toku su pripreme za inernacionalno YRE takmičenje. Svi pobednički radovi sa nacionalnih takmičenja biće prikazani na platformi  YRE INTERNATIONAL

Konkurs za nacionalno takmičenje je otvoren do 15. aprila i prvoplasirani radovi biće prosleđeni na internacionalno takmičenje.
Izvor: Ambasadori održivog razvoja i životne sredine

You may also like...