Otkrivene zdravstveno neispravne količine mesa

Republički veterinarski inspektori Jablaničkog upravnog okruga, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u kratkom vremenskom periodu otkrili su nelegalnu proizvodnju roštiljskog mesa kao i pošiljku hrane animalnog porekla koje su bile zdravstveno neispravne.

Naime, 16.marta ove godine, u naselju Beli Potok, Opština Leskovac, u neregistrovanom objektu otkrili su nelegalno vršenje proizvodnje, proizvoda od mesa – roštilj meso i domaćih kobasica.

rostilj-mesoGrilled sausages

Prilikom kontrole zatečena je hrana životinjskog porekla u ukupnoj težini od 375 kilograma, koja je higijenski neispravna za ljudsku ishranu, što je konstatovano zapisnikom inspekcije i biće uništena na neškodljiv način.

Odgovornom licu zabranjena je proizvodnja, prerada i stavljanje u promet proizvoda životinjskog porekla, jer navedeni objekat ne ispunjava minimalne veterinarsko sanitarne uslove, a biće i pokrenuta odgovarajuća prijava.

Takođe, obaveštena je kriminalistička policija PU Leskovac, radi preduzimanja radnji i mera iz njihove nadležnosti.

Veterinarska inspekcija jablaničkog upravnog okruga Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, 06.marta ove godine, pozvana je od strane MUP-a da izađe na lice mesta radi utvrđivanja identiteta i zdravstvene ispravnosti pošiljke hrane animalnog porekla.

Kontrolom je utvrđeno da se radi o 375 kilograma pilećih bataka ilegalno uvezenih u Srbiju, bez prateće dokumentacije – nepoznatog zdravstvenog porekla kao i neadekvatno uskladištenih – transportovanih.

pileci-bataci

Pileće meso je zatečeno u privatnom vozilu, što je zapisnički konstatovano i oduzeto, a zatim poslato do rashladnog objekta odakle je pod kontrolom veterinarske inspekcije otpremljeno na neškodljivo uništenje.

Protiv odgovornih lica biće podnete odgovarajuće prijave.

You may also like...