Otvoren „Eurobank Park” u Pirotu

Eurobanka i Opština Pirot, uz podršku Udruženja osoba sa hendikepom „Feniks“, danas su svečano otvorili prvi Inkluzivni park u Pirotu i jugoistočnoj Srbiji, koji je ujedno i deseti jubilarni u okviru velikog ekološkog projekta ”Eurobank Parkovi”. Ovo je drugi inkluzivni park u Srbiji čiju je izgradnju inicirala Eurobanka u humanitarnom nastojanju da snažno podrži socijalnu inkluziju dece sa invaliditetom.

Inkuzivni park u Pirotu, drugi je park u našoj zemlji koji je opremljen mobilijarom i gimnastičkim spravama prilagođenim potrebama dece i osoba sa invaliditetom

  • Sva deca imaju jednako pravo na igru, a mi u Eurobanci nastojimo da im omogućimo da u tom pravu na najbolji način uživaju, igrajući se u bezbednom i njima prilagođenom okruženju. Vođeni filantropskim vrednostima, do sada smo sa velikim entuzijazmom za revitalizaciju parkova širom Srbije uložili blizu milion evra i udahnuli svež vazduh u pluća Srbije– izjavila je Maja Đorđević Stanković, šef ekspoziture Eurobanke u Pirotu.

Prvi čovek opštine Pirot, Vladan Vasić i Maja Đorđević Stanković iz Eurobanke sađenjem pitomog kestena, simbola blagostanja i dugovečnosti, dali su primer ekološke svesnosti i doprineli ozelenjavanju inkluzivnog parka.

  • Naš grad je danas dobio izuzetan dar od Eurobanke, prvi inkluzivni park u Pirotu i u celom regionu istočne Srbije, koji će pružiti jednake mogućnosti za igru svoj deci. Njihova radost je merilo našeg uspeha i kada na ovakav način doprinesemo dečijim osmesima, možemo biti sigurni da smo uradili veliku stvar za budućnost čitave zajednice- rekao je Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot.

Od 2006. Eurobanka se aktivno angažuje na polju ekologije, a u samu revitalizaciju parkova širom Srbije ukupno je uložila blizu milion evra. Inkuzivni park u Pirotu, drugi je park u našoj zemlji koji je opremljen mobilijarom i gimnastičkim spravama prilagođenim potrebama dece i osoba sa invaliditetom. Igra na ovim spravama pomaže deci da se uključe u normalne društvene tokove i pozitivno utiče na njihov psihofizički i motorni razvoj.

Uz podršku Eurobanke, do sada je rekonstruisana Narodna bašta u Pančevu, uređen Evropski vrt u Botaničkoj bašti “Jevremovac» u Beogradu”, park Učiteljskog fakulteta u Jagodini, Dunavski park u Novom Sadu, park Čair u Nišu, Sunčani park u Požarevcu, Park za venčanja na Adi Ciganliji u Beogradu, inkluzivni Park duginih boja na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu i park u Vrnjačkoj banji. Projekat „Eurobank Parkovi“ deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Eurobanke „Investiramo u evropske vrednosti“, putem kojeg je u razvoj lokalne zajednice uloženo preko 3,6 miliona evra.

You may also like...