SEDMI ŠUMADIJSKI SAJAM POLJOPRIVREDE U KRAGUJEVCU

Već sedmu godinu za redom “Šumadija sajam” i Grad Kragujevac domaćini su najveće jesenje smotre agrara u Srbiji, “Šumadijskog sajma poljoprivrede”. Od 9-12. septembra, u Kragujevcu okupiće se oko 200 izlagača na više od 10.000 kvadratnih metara prostora.

sedmi-sumadijski-sajam-poljoprivrede

Posebna pažnja usmerena je na prateće, stručne sadržaje koji svaki “Šumadijski sajam poljoprivrede” posebno obogaćuju i poljoprivrednim proizvođačima čine kvalitetnu edukativnu bazu za različite oblasti. U susret sedmom po redu, “Šumadijskom sajmu poljoprivrede”, u stručnom delu, akcenat je dat raspravama posvećenim iskorišćenju bio-gasa iz bio-mase u poljoprivredi, koji se drugog dana Sajma, 10. septembra, organizuju u “Medija centru” i za koje su učešće već potvrdili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ministarstva rudarstva i energetike, Elektro-privrede Srbije, Privredne komore Srbije i Inženjerske komore Srbije.

sajam-poljoprivrede

  • U saradnji sa Agrobiznis projektom biće predstavljen projekat koji se bavi podsticanjem mlekarstva u Šumadiji, a specijalni gost ovogodišnjeg sajma je – prema rečima dr Snežane Živanović – Katić, pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu opština Temerin koja će prvog dana sajma predstaviti svoje agrarne potencijale kao i Institut za reprodukciju i veštačko osemenjavanje životinja. U toku sajma biće održano 5 izložbi posvećenih stočarstvu, Osma regionalna izložba ovaca, treća Regionalna izložba konja, izložba krava simentalske rase, izložba sitnih životinja i izložba svinja – ističe ona.

ovčice

U izlagačkom delu, uz popunjene kapacitete unutar hale i na postojećem spoljnom prostoru predstaviće se 100-tinak izlagača sa područja Srbije.

You may also like...