Seminar o energetskoj efikasnosti u CEOOR-u

Seminarom o energetskoj efikasnosti u Politehničkoj školi u Kragujevcu, započela je realizacija druge faze projekta ”Podizanja svesti kod učenika osnovnih i srednjih škola po pitanjima klimatskih promena i energetske efikasnosti”.

[singlepic id=436 w=500 h=215 float=center]

Na seminaru u Politehničkoj školi učenici kragujevačkih srednjih škola, inače članovi Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, bili su u prilici da više nauče o energetskoj efikasnosti. Uz pomoć profesora dr Dušana Gordića, mogli su da saznaju koje su to praktične mere koje oni u svom svakodnevnom životu mogu da učine da bi uštedeli energiju i obezbedili smanjenje troškova svojoj zajednici. Na početku seminara polaznicima Centra obratio se prvi sekretar ambasade Republike Finske gospodin Riku Warjovaare.

[singlepic id=426 w=500 h=209 float=center]

G-din Riku Warjovaare prvi sekretar Ambasade Republike Finskeambasade

G-din Riku Warjovaare prvi sekretar Ambasade Republike Finskeambasade

  • Jedan od prioriteta ambasade Republike Finske što se tiče Srbije je upravo zaštita životne sredine, zato smo mi – prema rečima prvog sekretara ambasade Republike Finske gospodina Riku Warjovaare, u okviru Fonda za lokalnu saradnju podržali projekat formiranja Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj u Kragujevcu. Naša ambasada pored zaštite životne sredine podržava i aktivnosti za obrazovanje, nacionalne manjine – istakao je on.

Na seminaru kragujevački srednjoškolci su mogli da se upoznaju sa osnovnim pojmovima vezanim za energetsku efikasnost, i skrenuta im je pažnja zašto moraju energetski racionalno da se ponašaju.

prof. Dr Dušan Gordić, Mašinski fakultet Kragujevac

prof. Dr Dušan Gordić, Mašinski fakultet Kragujevac

  • Drugi deo današnjeg seminara odnosio se na obnovljive izvore energije, jer oni su predstavnici generacije koji će biti suočeni sa nestankom nekih izvora energije koji sada postoje – istakao je prof. Dr Dušan Gordić. Ovom prilikom skrenuo sam im pažnju koje su to praktične mere koje oni u svom svakodnevnom životu, mogu da učine da bi uštedeli energiju i obezbedili smanjenje troškova.

Projekat je finansijski podržan od strane ambasade Republike Finske, a seminari o klimatskim promenama i energetskoj efikasnosti samo su deo obuke učenika kragujevačkih srednjih škola, koji učestvuju u radu Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj.

  • Nakon ovog seminara posetićemo energetski efikasnu opštinu Varvarin, gde će članovi Centra pripremiti predavanja i prezentacije, a isto tako – ističe Milan Gabarić rukovodilac Centra, kao i prethodni i ovaj seminar o energetskoj efikasnosti završićemo serijom radionica koje će držati učenici.

[singlepic id=446 w=500 h=232 float=center]

Nosilac projekta koji se bavi klimatskim promenama i energetskom efikasnošću, je Udruženje građana Stakleno zvono, a partneri su Grad Kragujevac i Politehnička škola.

[nextgen_cooliris id=35]

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flighticons%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110125113310-944e67691f034d309081325a95fe4e8f docname=prirucnik_za_seminar_energetskoj_efikasnosti username=Stakleno_Zvono loadinginfotext=Priru%C4%8Dnik%20za%20seminar%20o%20energetskoj%20efikasnosti showhtmllink=true tag=obrazovanje width=420 height=297 unit=px]

You may also like...