Foto takmičenje “Gde vidim EU u Srbiji”

„Gde vidim EU u Srbiji“ je foto takmičenje za sve građane Srbije koje u okviru kampanje ”Srbija i EU: 15 godina partnerstva„ organizuju EU info centar i Delegacija EU u Srbiji.

Učesnici konkursa šalju fotografije koje mogu biti načinjene foto-aparatom ili mobilnim telefonom. Oni mogu da koriste kompjuterske programe za obradu fotografija.

Gde vidim EU u Srbiji

Učesnici sami biraju konkretnu temu svoga rada, ali okvirni zadatak je da zabeleže prizore u kojima prepoznaju EU i njen doprinos u Srbiji u svakodvenom životu i u bilo kojoj oblasti – zdravstvu, obrazovanju, građevini… Takođe, to može da bude bilo koja situacija iz svakodnevnog života kojom se promovišu evropske vrednosti kao što su: tolerancija različitosti, ljudska prava, briga za životnu sredinu, ušteda energije, sloboda i demokratija, itd.

Predmet rada ne sme da bude uvredljiv na rasnoj, verskoj ili nekoj drugoj osnovi, i mora da poštuje granice dobrog ukusa.

Nagrade

Prva nagrada – kamera
Druga nagrada – foto aparat
Treća nagrada – tablet

Osim tri prvonagrađene fotografije, još 20 fotografija po izboru žirija biće predstavljeno na posteru kojim će na Dan Evrope, 9. maja 2016. na Kalemegdanu biti otvorena izložba “Srbija i EU:15 godina partnerstva”.

Ko može da učestvuje

  • svaki građanin/ka Republike Srbije stariji/a od 16 godina ima pravo da učestvuje u konkursu
  • svi oni koji se amaterski ili profesionalno bave fotografijom.

Rokovi

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 30. aprila 2016.

Kako slati fotografije?

Učesnici konkursa moraju da predaju svoj rad u vidu propisno nazvanog fajla koji treba da bude minimalne rezolucije 300 dpi. Svi autori moraju da imaju u vidu da su odgovorni za poštovanje autorskih prava fotografija koje šalju. Autorska prava radova pristiglih na konurs prelaze na organizatora. Organizatori (Delegacija EU u Srbiji i EU info centar) imaju pravo da fotografije koriste na izložbama ili u publikacijama koje izdaju.

Fotografije se šalju e-mailom na competition@euinfo.rs ili postuju na Tviter uz haštag #EUuSrbiji i tag @EUICBG ili na Instagram EUICBG sa #EUuSrbiji

Organizatori će putem mejla ili preko društvenih mreža kontaktirati nagrađene autore.

Žiri

Žiri će činiti po jedan predstavnik Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Informacionog centra EU u Beogradu.

Zašto učestvovati

Učešćem na konkursu „Gde vidim EU u Srbiji“, pored toga što imaju priliku da osvoje jednu od nagrada, učesnici će takođe steći jedno novo iskustvo istraživanja sopstvene zemlje u procesu transformacije u bolje društvo. Foto takmičenje deo je kampanje „Srbija i EU: 15 godina partnerstva„ kojom se obeležava 15. godišnjica od kako je Evropska unija počela da pruža pomoć Srbiji. Od proleća 2001. godine do danas, EU je Srbiji donirala više od 3 miilijarde evra. Ta bespovratna pomoć  obuhvatila je sve oblasti društva, počev od zdravstva, preko obrazovanja i reforme javne uprave, do ekologije i infrastrukture (više informacija dostupno je na sajtu Delegacije EU:www.europa.rs).
Sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete dobiti slanjem mejla na sledeću adresu: competition@euinfo.rs ili telefonom na 011 4045400.

Izvor: Delegacija EU u Srbiji

You may also like...