Iscureo benzin iz cisterne između Požege i Kosjerića

cisterna

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je vanrednim inspekcijskim nadzorom da je 10.februara 2010.godine došlo do udesa autocisterne za prevoz motornog goriva, kompanije NIS Jugopetrol, u mestu Tubići na mostu preko nekategorisanog vodotoka Tubića potok, između Požege i Kosjerića.

Usled saobraćajnog udesa došlo je do prevrtanja prikolice autocisterne iz koje je, prema proceni prisutnih stručnih lica preduzeća NIS Jugopetrol, iscurelo oko tri do četiri tone benzinskih goriva, na okolno zemljište i u Tubića potok.

Na poziv republičkog inspektora za zaštitu životne sredine, na mesto udesa je izašao stručni tim Zavoda za javno zdravlje Užice, kako bi uzorkovao površinske vode na mestu udesa i utvrio stepen zagađenja pomenutih vodotoka.

U odgovoru na udes učestvovale su i službe Ministarstva unutrašnjih poslova, saobraćajna policija, protivpožarna policija, vatrogasne jedinice, Republička vodoprivredna inspekcija i službe preduzeća NIS Jugopetrol.

Nakon završetka neophodnih analiza i merenja, biće objavljen zaključak o negativnim posledicama po životnu sredinu. U toku su procene mera neophodnih za sanaciju i dekontaminaciju.

You may also like...