Izliveno dizel gorivo na putu Beograd – Obrenovac

Cisterna za gorivoRepublička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je vanrednim inspekcijskim nadzorom da je na putu Beograd – Obrenovac, kod mesta skretanja za Malu Moštanicu, 13. maja, u 15.30 časova došlo je do prevrtanja cisterne NIS Petrol OD Prometa. Prilikom prevrtanja cisterne došlo je do izlivanja veće količine dizel goriva.

Cisterna je prevozila 14.238 litara dizel goriva za potrebe benzinske stanice Glušci.

Na lice mesta izašle su ekipe Vatrogasno-spasilačke stanice Obrenovac, saobraćajna policija i Republička inspekcija za zaštitu živootne sredine. Nakon podizanja vozila izvršeno je pretakanje preostalog goriva u drugu cisternu. Iscurela količina zagadila je betonski putni kanal u dužini od 300 metara, naplavila okolno zemljište i tako dospela do reke Save.

Republički inspektor za zaštitu životne sredine naložio je mere hitne sanacije lokacije. Postavljena je glinovita pregrada kojom je zaustavljeno dalje širenje zagađenja, dok je zauljena asvaltna površina posuta odgovarajućim sorbentom.

Na lice mesta stigla je i intrventna ekipa stručne kuće, koja je započela sanaciju terena. Dalji tok sanacije i remedijacije biće pod stalnim nadzorom Republičke inspekcije.


You may also like...