Jedanaesti Bobini dani u Kragujevcu

Tradicionalni izviđački susreti, ”Jedanaesti Bobini dani” u selu Rogojevac kod Kragujevca, okupili su izviđače iz Republike Srpske i Srbije. Svoje veštine pokazalo je oko 150 učesnika, a najboljima su dodeljene zahvalnice i pehari. Na ovom izviđačkom višeboju, u kategoriji mlađi i stariji, izviđači su se nadmetali u signalizaciji, šatorizaciji, vezivanju čvorova, praktičnom testu iz prve pomoći, prolazi kroz minsko polje i drugim veštinama. Učestvovalo je oko 150 učesnika iz 14 gradova Srbije i Republike Srpske, pa je tako 20 takmičarskih ekipa odmeravalo veštine u orijentaciji i višeboju.

Miloš Todorović, starešina Odreda ''Bogoljub Boba Popović''.

  • Nakon okupljanja odmah to veče krenuli smo sa bodovanjem njihove opreme, imali su morzeovu azbuku, a već prvo jutro krenuo je takmičarski deo orijentacija u prirodi sa kartom, crtanje izviđačkih materijala – objašnjava Miloš Todorović, starešina Odreda ”Bogoljub Boba Popović”.

Razvijanje sposobnosti snalaženja u prirodi, ali i negovanje tradicije, prijateljstva i takmičarskog duha odlikuje izviđače koji su učestvovali na ovoj manifestaciji. Tom prilikom proglašeni su pobednici, a podeljene su i brojne zahvalnice i pehari.

Ivana Simić, načelnica takmičenja

  • Imali smo malih poteškoća, gubili su nam se učesnici, ali su ipak došli u kamp. Višeboj se nastavio popodne, a takmičenje je završeno sa kulturno umetničkim programom i proglašenjem pobednika – istakla je Ivana Simić, načelnica takmičenja.

Pobednički pehar pripao je, među mladima, ekipi ”21. oktobar” – Mitohondrije iz Kragujevca, a u starijoj konkurenciji prvo mesto osvojile su Munje iz Smederevske Palanke. Projekat je finansiran sredstvima Grada Kragujevca.

httpv://youtu.be/Tn-_DtElFmI

You may also like...