Od flaše do figure

Od flaše do figure je naziv ekološke akcije koja je održana u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, na inicijativu Đačkog parlamenta te škole i Nevladine organizacije ”Sunce”. Akcija je deo projekta ”Recikliraj PET za lepši svet” koju je finansijski podržao grad Kragujevac.

flase-do-pet-ambalazeod-flase-do-figure

Učionice Prve kragujevačke gimnazije pretvorene su u ekološke ateljee, gde su osnovci pravili figure od plastičnih flaša. U ekološkoj akciji su učestvovali đaci 4. razreda osnovnih škola Vuk Karadžić, Dragiša Mihajlović, Đura Jakšić i Sveti Sava. PET ambalaža je nekima bila inspiracija da izrade kućice, drugi su pravili stočiće i ležaljku.

Višnja Cvetić, iz Đačkog parlamenta Prve gimnazije

Višnja Cvetić, iz Đačkog parlamenta Prve gimnazije

  • Prva faza projekta ”Mlada u ekologiji” bila su predavanja iz oblasti ekologije, a druga faza ”Od flaše do figure” prilagođena je mališanima kako bi shvatili šta je to reciklaža, gde smo im pričali o presovanju flaša ili preradi plastike jer njima to do sada nije bilo poznato. Ovako smo im objasnili da od flaša za koje su mislili da su potpuno neupotrebljive mogu da naprave nešto novo – objašnjava Višnja Cvetić, iz Đačkog parlamenta Prve gimnazije

Akcija izrade figura od PET ambalaže organizovana je na predlog Đačkog parlamenta kragujevačke gimnazije i NVO Sunce. To je jedan od projekata ”Recikliraj PET za lepši svet”, u okviru kojeg je održana i serija edukacija iz oblasti ekologije za učenike 4 razreda osnovnih škola.

o-reciklazideca-o-reciklazio-pet-ambalazi

Figure od pet ambalaže biće izložene zajedno sa likovnim radovima učesnika ekološke akcije u njihovim školama od 20. do 25. decembra.

You may also like...