Pokret “Youth encounter on Sustainability” u Srbiji

Po prvi put ove godine međunarodni pokret ” Youth Encounter on Sustainabilitu – YES”, organizovaće jedan od svojih svetskih kurseva i u Srbiji.

The Youth Encounter on Sustainability course
Zahvaljujući saradnji između Švajcarske organizacije “Activiting talents in Sustainability – ACTIS” i Udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine” u periodu od 8-25. jula 2011. godine u Gornjem Milanovcu i Novom Sadu održaće se kurs posvećen održivom razvoju sa specijalnim fokusom na Razvoj demokratije, privatizaciju i zajednička dobra ( Democracy, Privatization and Common Goods).


Tokom kursa istaknutim mladim stručnjacima i društvenim aktivistima koji dolaze iz celog sveta biće predstavljen koncept održivog razvoja sa specijalnim fokusom na razvoj demokratije, trasformaciju svojine – privatizaciju i zajedničko dobro tj. opšti društveni interes i društveno nasleđe – prirodno i kulturno.


Nakon dugogodišnje saradnje sa Alijansom za globalnu održivost i YES pokretom, Udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” uspeli su da ubede organizatore YES kurseva da Srbija zaslužuje da bude jedna od zemalja u kojima će se održati YES kurs ove godine. Pored Srbije YES kursevi će se u 2011. godini održati još i u Japanu, Keniji, Švajcarskoj i Kolumbiji.

An eco-lodge run by a traditional Bedouin tribe,
Značaj održavanja ovog kursa u Srbiji, po mišljenju “Inženjera zaštite životne sredine” je veliki, jer će budući lideri u oblasti održivog razvoja sa svih kontinenata imati priliku da se upoznaju sa svim specifičnostima koje u Srbiji vladaju i koje se odnose na održivi razvoj, fokusirajući se na razvoj demokratije, privatizaciju i zajednička dobra. U isto vreme mladi stručnjaci iz celog sveta usmeriće svoje studije slučaja, upravo na pojedine industrije u Srbiji, dajući jasne preporuke i smernice za postizanje održivog razvoja u pojedinim postrojenjima koje tokom kursa budu posetili.


Na kursu će učestvovati četrdeset mladih talentovanih osoba iz celog sveta, a predavači i treneri na samom kursu biće potvrđeni eksperti i konsultanti, koji već dugi niz godina sarađuju sa YES pokretom u svim kutkovima planete. Kako bi učesnici kursa dobili bolji pregled Srbije i situacije koja je u Srbiji, odraničen broj domaćih eksperata i stručnjaka biće pozvan da svoja znanja i iskustva podeli sa učesnicima kursa.


Ovo je poziv za sve mlade i talentovane osobe zainteresovane da se priključe svetskoj mreži za održivi razvoj, da se prijave na kurs u Srbiji ili neki drugi kurs koji se ove godine održava u svetu pod okriljem YES pokreta.


Za sve dodatne informacije u vezi sa YES kursom u Srbiji i YES pokretom možete kontaktirati “Inženjere zaštite životne sredine” http://www.activity4sustainability.org/news/view/me-unarodni-pokret-youth-encounter-on-sustainability-u-srbiji/

ili pogledati na sajtu www.actis-education.ch I www.yesalumni.org

httpv://www.youtube.com/watch?v=1T7JHWyJKa0

You may also like...