U susret boljem letu 2010

Javni radovi pod nazivom ’’U susret boljem letu 2010’’, nastavljaju se i ove godine u Kragujevcu. Sa realizacijom projekta koji predviđa uređenje jezera Bubanj i Šumrice, za koje su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdvojilo 11,5, a Skupština grada 7 miliona dinara,trebalo bi da se krene najkasnije početkom maja.

Jezero Šumarice

U okviru programa javnih radova ’’U susret boljem letu 2010’’, predviđena je izgradnja sportsko rekreativne staze oko jezera Šumarice dužine 1,5 kilometar, a širine 2 metra. Planirano je da staza za šetače, celom dužinom bude osvetljena, a duž staze biće postavljene klupe i stolovi. Takođe u planu je da se u narednih šest meseci uradi pešačka staza i oko jezera Bubanj, od 1 kilometra, a koju će najviše koristiti ribolovci i šetači. U uređenju ovih staza u narednih šest meseci biće angažovano oko 60 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Jezero Bubanj u predvečerje

  • Konkurs će biti raspisan preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a o tome ko će biti angažovan na ovom projektu, rešavaće se tokom marta, pa zato – kako kaže Miloš Tomović iz Udruženja ribolovaca ’’Magma’’, pozivam sve ribolovce članove Udruženja Magma koji su bez posla, da se prijave na konkurs i učestvuju u ovom projektu. Telefon Udruženja ribolovaca ’’Magma’’ je 353 720 – ističe on.

Kragujevačko dvorište na jezeru Bubanj

Projekat sportskih ribolovaca Magma iz Kragujevca su pored Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Skupštine grada podržala i Nacionalna služba za zapošljavanje. Izvođač radova za sportsko rekreativne i pešačke staze na jezerima Šumarice i Bubanj je Sportski centar Mladost.

You may also like...