Ambasadorka Indije posetila Premium Food Weekend

Ambasadorka Indije u Srbiji, njena ekselencija Narinder Chauhan posetila je sajam Premium Food Weekend koji je održan u Tržnom centru Stadion na Voždovcu. Među 20 izlagača predstavila se i Indija sa svojim proizvodima. Ambasadorka Chauhan ovom prilikom istakla je da Indija želi da sarađuje sa Srbijom u oblasti prehrambene industrije.

Ambasadorka Indije u Srbiji, njena ekselencija Narinder Chauhan posetila je sajam Premium Food Weekend

  • Mi smo ovog puta na štandu prikazali proizvode iz naše zemlje kao što su začini, pirinač, čajevi, kafa i drugi proizvodi koji su bili izuzetno popularni u vreme bivše Jugoslavije. Uverena sam da je tako i danas kao i da značajan broj poljoprivrednih proizvoda iz Srbije može naći put do tržišta Indije. Očekujem da će se saradnja u ovoj oblasti produbiti, i da ćemo naše prijateljske odnose unaprediti –istakla je ambasadorka Narinder Chauhan.

Na pitanje novinara koju hranu iz Srbije najviše voli, ambasadorka Chauhan je rekla, da voli čokolade sa srpskim voćem i istakla da bi maline iz Srbije mogle da budu takođe dobar artikal za tržište Indije. Ona je dodala da i pojedine vrste mesa i mesnih prerađevina takođe mogu naći prođu do velikog tržišta njene zemlje.

Smatram da je ideja da se organizuje ovakav sajam u Tržnom centru veoma dobra i mi ćemo od sada učestvovati na svim budućim sajmovima koje će organizovati Agrobiznis magazin, izjavila je ambasadorka Narinder Chauhan koja je zajedno sa predsednikom AGROPRESS-a Goranom Đakovićem obišla sve štandove izlagača, na drugom po redu Premium Food Weekend-u.

You may also like...