Dodeljena prva IPPC dozvola za zaštitu životne sredine

Duochem se bavi proizvodnjom osnovnih proizvoda za zaštitu bilja i biocidaDomaćoj kompaniji Duochem na ceremoniji svečanog otvaranja nove fabrike, dodeljena je prva dozvola za integrisano sprečavanje i kontrolu zagađivanja životne sredine, iz oblasti hemijske industrije. Radi se o fabrici za proizvodnju i sintezu osnovnih sirovina, aktivnih materija, biocida i sredstava za zaštitu bilja, u Novoj Pazovi. Ovom IPPC dozvolom, donetom na osnovu zakona usklađenim sa zakonodavstvom Evropske unije, koja ima izuzetno razvijenu politiku regulisanja oblasti životne sredine, garantuje se da postrojenje i njegove aktivnosti preduzimaju sve neophodne mere u cilju kontrole i sprečavanja zagađenja životne sredine.

  • S obzirom da se kompanija Duochem bavi proizvodnjom osnovnih proizvoda za zaštitu bilja i biocida, tokom projektovanja i izgradnje novog radnog prostora, posebno smo vodili računa o implementaciji najboljih dostupnih tehnika, što je i urodilo ovom dozvolom – izjavio je Dr Suren Husinec, naučni savetnik Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, IHTM Centra za hemiju; idejni tvorac i vlasnik preduzeća Duochem. On je dodao da mu je velika čast što je upravo Duochem prva srpska kompanija koja za novo postrojenje dobija Integrisanu dozvolu iz oblasti hemijske industrije, kao i da će se raditi na tome da postrojenje i dalje zadovoljava najviše standarde proizvodnje.

tokom projektovanja i izgradnje novog radnog prostora, posebno smo vodili računa o implementaciji najboljih dostupnih tehnika

Duochem je prva kompanija na teritoriji Vojvodine koja je dobila dozvolu za integrisano sprečavanje i kontrolu zagađivanja životne sredina.

  • Sprovođenjem ovog propisa potrošnja sirovina i energija biće svedena na minimum, a omogućiće se i smanjenje ili sprečavanje štetnih emisija u vazduhu, vodi i zemljištu – izjavila je , pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

You may also like...